CARSNEWS
NEW MODELS

ACEA: Μειωμένες κατά περίπου 25% οι ευρωπαϊκές πωλήσεις εφέτος

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων αναθεώρησε επί τα βελτίω την εκτίμησή του για το πώς θα κινηθεί η αγορά αυτοκινήτου τη φετινή χρονιά στην Ευρώπη, σε σχέση με ό,τι είχε πει νωρίτερα εντός της χρονιάς. Βάσει των στοιχείων που έγιναν γνωστά, ο Σύνδεσμος προβλέπει ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων σε αυτή θα αυξηθούν και θα φτάσουν σε πιο ικανοποιητικό επίπεδο, συγκριτικά με αυτές του πρώτου. 

Όπως ανακοινώθηκε, τα στελέχη του «ACEA» («Association des Constructeurs Européens d’Automobiles») προβλέπουν ότι οι συνολικές πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων θα είναι περίπου 9.600.000, έναντι των περίπου 12.800.000 το 2019. Αυτό σημαίνει μείωση κατά περίπου 25%. Συγκριτικά, οι πωλήσεις Μαΐου στις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Βρετανία και τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών ήταν μειωμένες κατά 57% σε σχέση με αυτές του Μαΐου 2019. Επίσης, το πρώτο πεντάμηνο του έτους, οι συνολικές πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 41% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.

Ο κ. Eric-Mark Huitema, Γενικός Διευθυντής του ACEA δήλωσε ότι η κατάσταση θα εξελιχθεί καλύτερα από ό,τι έδειχναν οι αρχικές εκτιμήσεις και τόνισε: «Το χειρότερο σενάριο μπορεί να περιοριστεί μέσω λήψης άμεσων αποφάσεων και αποτελεσματικών μέτρων, τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τις εθνικές κυβερνήσεις».

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στα αζήτητα η θωρακισμένη Alfa Romeo Alfetta της ιταλικής μαφίας

cars

Όλα όσα συνέβησαν με το ελικόπτερο του Ogier!

cars

H BMW X3 μπήκε σε τροχιά ανανέωσης

cars

H Origo παρουσιάζει το τιμόνι του μέλλοντος

cars

«Ο Hamilton θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ferrari»

cars

H MC20 είναι το νέο super sports car της Maserati με DNA από τη Ferrari Enzo (Video)

cars

Η Toyota teasάρει ένα «μυστηριώδες» υβριδικό – Στις 16/11 η αποκάλυψη (photos)

cars

Skoda Auto: 125 χρόνια κατασκευής αμαξωμάτων (βίντεο)

cars

BMW iX3: Διέρρευσαν οι φωτογραφίες του πρώτου ηλεκτροκίνητου SUV των Βαυαρών

cars