CARSNEWS
AUTONEWS

Alfa Romeo GTelectric. Μία ηλεκτρική… ιεροσυλία 430.000+ ευρώ!

Η κατηγορία των restomods γνωρίζει μία άνθηση τα τελευταία χρόνια με διάφορες εταιρίες να δοκιμάζουν την τύχη τους στην ανάμιξη των αρετών που διαθέτουν άνευ αμφιβολίας τα κλασικά μοντέλα με την τεχνολογία του εξηλεκτρισμού. Με πιο απλά λόγια, ολοένα και περισσότερες εταιρίες λανσάρουν ηλεκτρικές εκδόσεις vintage μοντέλων και το τελευταίο από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι αυτό της Totem Automobili και της GTelectric για την οποία μας προετοίμασε τον περασμένο Μάρτιο.

Η ιταλική μάρκα ανακοινώνει τώρα ότι έχει ολοκληρώσει την κατασκευή του πρώτου παραδείγματος και έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες που αποκαλύπτουν ένα ιδιαίτερα ελκυστικό και εντυπωσιακό αυτοκίνητο με όλα τα χαρακτηριστικά της εμβληματικής GTA αλλά… υπερτονισμένα. Το αμάξωμα είναι ακόμα χαμηλότερο, οι θόλοι ακόμα πιο φουσκωμένοι, οι ζάντες ακόμα μεγαλύτερες και τα νέα, LED φωτιστικά σώματα διατηρούν την φιλοσοφία των αυθεντικών αλλά έχουν εκμοντερνιστεί ώστε να συμβαδίζουν με το design του υπόλοιπου αυτοκινήτου. Μέσα δε,  κυριαρχεί το δέρμα και τα ανθρακονήματα και το ύφος είναι αυστηρά ρετρομοντέρνο χωρίς να αφήνεται καμία λεπτομέρεια… στην μοίρα της. Η ποιότητα κατασκευής είναι υπεράνω κριτικής, όπως και η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται.

Για την κατασκευής της GTelectric, η Totem Automobili χρησιμοποιεί μόλις το 10% του πλαισίου της αυθεντικής GTA και το “παντρεύει” με μία αλουμινένια αρχιτεκτονική που σχεδιάστηκε ώστε να φιλοξενεί το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Το ενσωματωμένο roll-cage δε, φροντίζει για το “δέσιμο” του συνόλου ώστε να αντέξει την ισχύ και την ροπή του ηλεκτροκινητήρα και μιας που αναφερθήκαμε σε αυτόν, να σημειώσουμε ότι παράγει περί τα 520 άλογα και τροφοδοτείται από μία υδρόψυκτη μπαταρία  50,4 kWh που παρέχει αυτονομία της τάξης των 320 χιλιομέτρων. Τέλος, να πούμε ότι η τιμή της GTelectric ξεκινά από τα €430.000 και η Totem Automobili δηλώνει πως τα περισσότερα build-slots έχουν ήδη κατοχυρωθεί σε πελάτες.

The post Alfa Romeo GTelectric. Μία ηλεκτρική… ιεροσυλία 430.000 ευρώ! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η BMW πιστεύει ακόμα στις solid-state μπαταρίες.

cars

Nissan Qashqai 1.7 DCi 150PS 4×4. Πλήρες

cars

Το μήνυμα της ΕΛΑΣ για την Καθαρά Δευτέρα με έμπνευση από το… Scorpios Music Bar

cars

Ford. Έκλεψε τη παράσταση στο Athens Flying Week 2019

cars

McLaren Sabre. Μία πολύ ειδική McLaren για τις Η.Π.Α.

cars

Η Porsche 911 δεν θα γίνει ηλεκτρική σύντομα!

cars

Ελαστικό από 90% βιώσιμα υλικά παρουσίασε η Goodyear.

cars

Το πρώτο SUV της Mercedes-Maybach ετοιμάζεται για τον Νοέμβριο!

cars

Ηλεκτρικό… comeback ετοιμάζει η Jaguar

cars