CARSNEWS
NEW MODELS

Alfa Romeo Remus έχει άρωμα από Ferrari

Θα μπορούσε να υπάρξει μια συνεργασία ανάμεσα στην Alfa Romeo και στην Ferrari; Προς το παρόν κάτι τέτοιο αποκλείεται αλλά ο ταλαντούχος ανεξάρτητος σχεδιαστής Andras Veres μας παρουσιάζει μια τέτοια εκδοχή βασισμένη πάνω στην Roma. Και το αποτέλεσμα είναι τόσο γοητευτικό που θα μπορούσε να έχει τεράστια απήχηση τόσο σε εμπορικό όσο και σε πρεστίζ επίπεδο.

Και αν απορείτε για την ονομασία αυτή βασίζεται στη ρωμαϊκή μυθολογία και συγκεκριμένα στα δίδυμα αδέλφια Ρωμύλο και Ρώμο (Remus) που ήταν ήρωες και θεότητες ως οι ιδρυτές και πρώτοι βασιλιάδες της Ρώμης.

Αφήνοντας τα ρωμαϊκά, η εταιρία από το Μιλάνο, η Alfa Romeo, είχε ανακοινώσει την επιστροφή της GTV ως κουπέ και της 8C ως κεντρομήχανο supercar με υβριδική τεχνολογία και υποβοήθηση. Ένα πλάνο που κοστίζει και τελικά αντικαταστάθηκε με την μελλοντική παραγωγή ενός κόμπακτ crossover (την Tonale) και ενός μικρότερου B-SUV (με πλατφόρμα FCA/ PSA).

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε πως η Roma παρουσιάστηκε πέρυσι το Νοέμβριο και είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση με την ανάγλυφη σχεδίαση της με πηγή έμπνευσης οι δεκαετίες του ’50 και του ’60, όπως και τα τότε μοντέλα 250 GT Berlinetta Lusso και 250 GT 2 2. Κάτω από το μακρύ καπό υπάρχει ο γνωστός twin-turbo V8 των 3,9 lt με ισχύ 620 PS και ροπή 760 Nm. Όσο για το «0-100» αυτό ολοκληρώνεται σε 3,4 sec, το «0-200» σε 9,3 sec με τελική να φτάνει στα 320 km/h.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το νέο SUV της Bentley θα μπαίνει στην πρίζα ως PHEV

cars

Το ψηφιακό λανσάρισμα του Audi A3

cars

Δυστυχώς, δεν θα υπάρξει Audi RS1

cars

LF-30 Electrified Concept: Στη Γενεύη το μέλλον της Lexus (video)

cars

Βάζει φωτιά το Toyota GR Yaris των 261 ίππων!

cars

Πώς να «μεταμορφώσετε» το Toyota MR2 σας σε… supercar! (video)

cars

Έρευνα: Γιατί τα EV είναι πιο φθηνά στην Κίνα από ότι στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ

cars

Η Mercedes-Benz G-Class με κινητήρα 2,0 λίτρων

cars

Αλήθειες και μύθοι για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

cars