CARSNEWS
F1 & RACES

Alonso: Λίγο-πολύ ξέρω τι θα κάνω το 2021

Την ώρα που το όνομά του έχει επανέλθει στους τίτλους ΜΜΕ εν μέσω της παραδοσιακής silly season ενόψει της επόμενης σεζόν της Formula 1, ο Fernando Alonso δηλώνει πως ξέρει τι θα κάνει το 2021!

Ενώ κάποιοι τον συνδέουν ξανά με τη Scuderia Ferrari και ο ίδιος είχε αποκαλύψει την πρόθεσή του να επιστρέψει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ίσως η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού που έχει τόσο επηρεάσει και την F1, να άλλαξε τα σχέδιά του.

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στον επίσημο λογαριασμό του 24h Le Mans στο Instagram, o 38χρονος μίλησε για τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδιά του και παρότι δεν αποκάλυψε τι θα κάνει το 2021, η δυσαρέσκεια του για την καθυστέρηση των αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς, ίσως να αποτελεί ένδειξη.

«Έλεγα εξ αρχής πως με τους νέους κανονισμούς του 2021, ίσως επέστρεφα στη Formula 1, διότι ενδεχομένως να αποκτούσε περισσότερο ενδιαφέρον, με τις διαφορές ανάμεσα στις ομάδες πιο μικρές. Ίσως να θέλω πάλι να αρχίσω να ταξιδεύω και να μπω σε διαδικασία ανταγωνισμού. Τώρα η F1 καθυστέρησε την αλλαγή κανονισμών για το 2022. Αυτά είναι κατά κάποιο τρόπο άσχημα νέα για το σπορ, γιατί χρειάζονται τους νέους κανονισμούς το συντομότερο δυνατό. Είναι όμως μία απόφαση λογική λόγω της παρούσα κατάστασης. Θα ήταν αδύνατο να εξελίσσουν μονοθέσια για τη νέα χρονιά. Εγώ ξέρω λίγο πολύ τι θα κάνω του χρόνου και ελπίζω σύντομα να μάθετε και εσείς», είπε ο Alonso.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο μέλλον του WEC, με τους νέους κανονισμούς για τα hypercars, που τον δελεάζουν να επιστρέψει την επόμενη χρονιά.

«Νομίζω πως αυτό είναι ένα ωραίο project και υπάρχουν πράγματα στο μέλλον που θα βοηθήσουν τους αγώνες αντοχής. Και θέλω να είμαι μέρος αυτής της βελτίωσης. Προς το παρόν έχω 100% αγάπη για τον 24ωρο αγώνα Le Mans, αφού σε δύο συμμετοχές είχα δύο νίκες. Θέλω να τις κάνω τρεις, θα δούμε πότε», είπε ο Ισπανός που κέρδισε τον θρυλικό αγώνα αγωνιζόμενος στην κατηγορία LMP1 με την Toyota, το 2018 και το 2019.

Παράλληλα φέτος αναμενόταν να τον δούμε στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης, πλάνο που μάλλον δεν θα αλλάξει. Ωστόσο για μία ακόμα φορά, ο Alonso ξεκαθάρισε πως δεν σκέφτεται πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα στα IndyCar.

«Ήταν ένα σενάριο που εξέταζα προ διετίας. Όταν σταμάτησα από την F1, σκεφτόμουν το επόμενο βήμα. Όντας πλέον πρωταθλητής στους αγώνες αντοχής και πρωταθλητής στην F1, να έβαζα ως στόχο τον τίτλο στο Indy. Όχι μόνο στα 500 Μίλια, να προσπαθούσα να κερδίσω το πρωτάθλημα. Θα ήταν κάτι ξεχωριστό. Δεν θα ήμουν ο δεύτερος στην ιστορία που θα το κατάφερνε, θα ήμουν ο πρώτος! Κι αυτό είναι σημαντικό κίνητρο. Όμως η δέσμευση στην οποία έπρεπε να προχωρήσω, ήταν υπερβολική για εκείνη τη στιγμή της ζωής μου. Ίσως μερικά χρόνια νωρίτερα να ήταν εφικτό αλλά τώρα, να κάνω 16 ή 17 αγώνες, όπου θα έπρεπε να μάθω όλες τις πίστες, είναι κάτι που θα απαιτούσε επίπεδα προετοιμασίας και δέσμευσης για τα οποία δεν ήμουν διατεθειμένος. Ήδη το Indy500 που αποτελεί μία σημαντική πρόκληση, απαιτεί δεσμεύσεις και μακρά προετοιμασία. Και είναι μόνο ένας αγώνας. Άρα δεν μπορώ να φανταστώ να ακολουθώ όλο το πρωτάθλημα», ξεκαθάρισε ο οδηγός από το Οβιέδο.

Διαβάστε ακόμα:

Νιώθει… 23άρης ο Fernando Alonso!

Ένα επικό road trip στην Ολλανδία με μονοθέσια F1 (video)

Η F1 ανακοίνωσε πιθανή πρεμιέρα στο Red Bull Ring και στόχο 15-18 GP

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέα μπλεξίματα για Φούντα: «Επιτέθηκε ρατσιστικά σε συμπαίκτη του, μένει εκτός ομάδας»

cars

Δε θα γίνει το GP Αυστραλίας!

cars

H Haas «ντύνει» τη VF-23 με λίγη αστερόεσσα (vid)

cars

F1 GP Στυρίας: Pole #6 για Verstappen!

cars

Instagram F1 Live: Η συζήτηση για το Grand Prix του Μπαχρέιν

cars

Formula 1: Πόσο αξίζει η κάθε μία από τις 10 ομάδες

cars

Μίκαελ Σουμάχερ: Δυσάρεστα νέα για τον Γερμανό θρύλο της Formula 1, δέκα χρόνια μετά το ατύχημα

cars

Αυλαία πρώτου γύρου σε άνδρες και γυναίκες

cars

F1: «Αναζωπυρώθηκε» το ενδιαφέρον της Porsche – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars