CARSNEWS
AUTONEWS

Alpha Motor Ace. Φανταστικά ρετρο-χαριτωμένο.

Συνήθως δεν δίνουμε σημασία σε κάθε start-up που αποφασίζει να προσπαθήσει να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας με μία δημιουργία που λίγο καιρό μετά εξαφανίζεται από προσώπου γης, αλλά πλησιάζουν οι γιορτές και το Ace της Alpha Motor Corporation είναι υπερβολικά χαριτωμένο για να το αγνοήσουμε.

Φυσικά είναι αμιγώς ηλεκτρικό καθώς η AMC έχει έδρα στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. κα ιδεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά αλλά οι επιρροές που έχει στο design είναι περισσότερο ευρωπαϊκές απ’ οτιδήποτε άλλο. Το εμπρός μέρος θυμίζει πολύ έντονα την θρυλική πρώτη γενιά του Ford Escort με την επίπεδα μάσκα και τα χαρακτηριστικά φανάρια αλλά η έντονη καμπύλη που διαγράφει η οροφή φέρνουν στην μνήμη οχήματα όπως το Fiat 850 Coupe, το Volkswagen Type 3 Fastback κ.ά. μοντέλα από την ένδοξη δεκαετία του ’60.

Οι μοναδικές μοντέρνες λεπτομέρειες εντοπίζονται στα LED φωτιστικά σώματα εμπρός και την επίσης LED μπάρα στο πίσω μέρος που εκτείνεται σε ολόκληρο το πλάτος του αμαξώματος. Μέχρι και οι τροχοί είναι ρετρό με τις νοσταλγικές ζάντες ελαφρού κράματος να ντύνονται με ελαστικά με… πλούσιο προφίλ!

Στο εσωτερικό από την άλλη, ενώ υπάρχουν οι ρετρό πιναλιές κυρίως στις ποιοτικές ταπετσαρίες, τις δερμάτινες χειρολαβές και το τιμόνι με τις δύο ακτίνες, η σύγχρονη τεχνολογία κάνει πιο αισθητή την παρουσία της τόσο με την απλότητα του design όσο φυσικά και με την μεγάλη, οριζόντια οθόνη μέσω της οποίας γίνεται ο χειρισμός όλων των υποσυστημάτων του Ace. Τέλος, να αναφέρουμε ότι το ηλεκτρικό της Alpha Motor Corporation είναι πισωκίνητο και εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα αγνώστων τεχνικών χαρακτηριστικών που επιταχύνει το όχημα στα 100 km/h σε 6 δευτερόλεπτα και μία μπαταρία άγνωστης χωρητικότητας η οποία όμως παρέχει αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων περίπου. Καθόλου άσχημα. Το θέμα είναι αν θα προχωρήσει το όλο project…

The post Alpha Motor Ace. Φανταστικά ρετρο-χαριτωμένο. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κι όμως, το Subaru BRZ δεν θα λανσαριστεί στην Ευρώπη.

cars

Το νέο Toyota C-HR κατασκευάζεται στην Ευρώπη με πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων

cars

Πρεμιέρα τον Φεβρουάριο για το Renault 5 E-Tech Electric

cars

Model 3 εναντίον RS5 και GLC63 S με ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

cars

Ναι, η Alpine ετοιμάζει νέα μοντέλα και ναι, θα είναι ελαφριά και σπορ!

cars

Nissan Leaf. Έφτασε ήδη σε ένα σημαντικό ορόσημο

cars

Audi etron S & etronS Sportback. Nέες προτάσεις

cars

Η Volkswagen “το παίρνει πάνω της” για την εξέλιξη ενός entry-level ηλεκτρικού!

cars

Ακρίβεια στην Ελλάδα: Τα 2/3 του εισοδήματος πηγαίνουν σε λογαριασμούς, ενοίκια και φόρους

Bury