CARSNEWS
AUTONEWS

Alpine και Lotus θα εξελίξουν από κοινού ένα νέο μοντέλο!

Τα καλά νέα από την Γαλλία συνεχίζουν να έρχονται αφού η Alpine συμπεριλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο πλάνο του Groupe Renault και όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχουν σχέδια για την “θωράκιση” της για το μέλλον. Τα σχέδια αυτά θα πάρουν την μορφή 3 νέων μοντέλων, εκ των οποίων το ένα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την Lotus.

Η Renault μας σύστησε ξανά την Alpine το 2017 με την αναγεννημένη A110 η οποία αποτέλεσε τόσο κριτική όσο και εμπορική επιτυχία αλλά μέχρι και σήμερα, είναι απελπιστικά μόνη στην γκάμα της ιστορικής, γαλλικής εταιρίας. Αυτό θα αλλάξει σύντομα όμως, αφού η Alpine θα λανσάρει 3 νέα μοντέλα: ένα καυτό hatchback, ένα μεσαίο crossover και το προαναφερθέν sportscar με την συμβολή της Lotus. Είναι νωρίς ακόμα για να έχουμε ουσιαστικές πληροφορίες αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως το επερχόμενο μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό καθώς τόσο η Alpine θέλει να μεταμορφωθεί σε μία ηλεκτρική εταιρία όσο και η Lotus αναζητά τρόπους να επεκταθεί στην συγκεκριμένη κατηγορία και τεχνολογία.

Αυτό, για την Alpine, σημαίνει πως και τα άλλα δύο μοντέλα θα είναι ηλεκτρικά. Παρότι δεν επιβεβαίωσε τίποτα, περιμένουμε το μελλοντικό καυτό hatchback να έχει το μέγεθος του Renault Zoe και να βασίζεται στην υπάρχουσα, CMF-B αρχιτεκτονική αλλά δεν περιμένουμε σε καμία περίπτωση να είναι ένα rebadged Renault. Το crossover από την άλλη, θα κάνει χρήση της CMF-EV πλατφόρμας και μάλλον θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με το επίσης επερχόμενο Renault Megane eVision  που θα βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική.

The post Alpine και Lotus θα εξελίξουν από κοινού ένα νέο μοντέλο! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ford Ranger Raptor Black Force by Βροχίδης-Χατζής. Ακόμη πιο βελτιωμένο

cars

Η Volkswagen ετοιμάζει ένα ειδικό Golf GTI για τα 45α γενέθλια του μοντέλου.

cars

Νέα BMW 8 Series. Λίγες και μικρές αλλαγές.

cars

Η υπ’ αριθμόν 2.000.000 BMW 7 Series είναι μία i7!

cars

Αρκαδία, η γη των ένδοξων μαχών στην Ελληνική Επανάσταση

cars

Σαν σήμερα 13 Μαρτίου: Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας θα γινόταν σήμερα 111 ετών

cars

Χαμός στα δικαστήρια της Πάτρας

cars

 Renault Clio 1.0 TCe LPG. Για πολλά και οικονομικά χιλιόμετρα

cars

Νέα Porsche 911 Turbo S. Το επιστέγασμα 45 ετών εξέλιξης!

cars