CARSNEWS
AUTONEWS

Apex AP-0. Ένα νέο ηλεκτρικό supercar από την Αγγλία.

Ακόμα και να μην είσαι οπαδός του εξηλεκτρισμού, δεν μπορείς να αρνηθείς το γεγονός ότι η νέα τεχνολογία έφερε στο προσκήνιο πολλές νέες εταιρίες οι οποίες προσπαθούν να κάνουν το όνομα τους εκμεταλλευόμενες τα εργαλεία που τους δίνει η πρόοδος. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν αυτές οι start-ups αλλά είναι θετικό ότι υπάρχουν και βάζουν το δικό τους λιθαράκι. Μία από αυτές, είναι η αγγλική Apex που παρουσίασε το πρώτο μοντέλο της.

Ακόμα και σε αυτήν την πρώιμη μορφή, το AP-0 όμως ονομάζεται το ηλεκτρικό supercar είναι εντυπωσιακό και αν όλα πάνε καλά, τότε θα το δούμε να περνά στην παραγωγή στα τέλη του 2022, με τιμή που θα ξεκινά από τις 150.000 λίρες. Κάτω από το εντυπωσιακό παρουσιαστικό, κρύβεται ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που χαρίζει στο AP-0 660 ίππους και 580 Nm ροπής και, δεδομένου του χαμηλού βάρους του αυτοκινήτου (1.200 κιλά), εξαιρετικές επιδόσεις. Σύμφωνα με την εταιρία, τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε 2,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι 305 km/h ενώ η αυτονομία, αγγίζει τα 515 χιλιόμετρα! Τα νούμερα δεν είναι καθόλου άσχημα, αρκεί να ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα.

Κατά τα άλλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι το AP-0 είναι τόσο τεχνολογικά προηγμένο όσο υπονοεί το παρουσιαστικό του. Βασίζεται σε ένα ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο και οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες στο πάτωμα για την βέλτιστη κατανομή των μαζών και το χαμήλωμα του κέντρου βάρους ενώ η ανάρτηση είναι τύπου pushrod, όπως στην F1, και ρυθμίζει αυτόματα την απόσταση από το έδαφος. Το Apex AP-0 είναι προηγμένο και στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης καθώς προσφέρει AEB και Lane-keeping Assistance ενώ χάρη στην υποδομή που διαθέτει όσον αφορά στους αισθητήρες και τα radar/Lidar, μπορεί να φτάσει μέχρι και στο 4ο επίπεδο όταν αυτό γίνει δυνατό με ασφάλεια. Ελπίζουμε η Apex να υλοποιήσει τα πλάνα της και να δούμε το AP-0 να περνά στην παραγωγή.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

The Supercars Owners Circle – Μέσα στο πιο κλειστό κλαμπ συλλεκτών αυτοκινήτων

cars

Nissan Leaf ξεπέρασε  το εμβληματικό Bluebird στην Ευρώπη

cars

Alfa Romeo Giulia & Stelvio Quadrifoglio. Διαθέσιμες και στη χώρα μας

cars

Η Porsche λανσάρει την 911 Turbo!

cars

Επιβεβαιώνεται και το νέο Ford F-150 Raptor.

cars

Toyota Corolla TREK: Έτοιμη για περιπέτειες!

cars

Το Grand Prix της Formula 1 στο Λας Βέγκας θα έχει show στη Sphere, εκκλησία, συναυλία της Κάιλι Μινόγκ και… δωρεάν σεξ για τους πιλότους

cars

Οθόνη πολυμέσων: Η παγίδα που κρύβουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα

cars

Η Nissan “τελειώνει” το Navara στην Ευρώπη!

cars