CARSNEWS
NEW MODELS

Ares S Project: To alter ego της Corvette C8

Η Ares Design μας έχει παρουσιάσει κατά καιρούς διάφορα πρότζεκτ που βασίζονται πάνω σε υπάρχοντα σπορ μοντέλα. Τώρα, η ιταλική εταιρία έρχεται με μία νέα έμπνευση την οποία αποκαλεί S Project και έχει πάρει ως βάση το σασί της Corvette.

Αυτό με τον V8 των 6,2 lt που αποδίδει 715 άλογα στις 6.450 rpm και 970 Nm στις 5.150 rpm με το όριο στροφών να είναι στις 9.000 rpm (το νορμάλ είναι στις 6.500). Εννοείται πως η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με οκτώ σχέσεις.

Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Dany Bahar (δεν πρόκειται για κάποιο τυχαίο πρόσωπο αφού ήτα πρώην CEO στην Lotus) στο περιοδικό Top Gear o κινητήρας έχει διάφορες racing βελτιώσεις που παραμένουν μυστικές από τον προμηθευτή τους στις ΗΠΑ. Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι 200 επιπλέον ίπποι σε σχέση με την Corvette LT2 V8.

Από εκεί και πέρα το αμάξωμα είναι αυτό που κλέβει την παράσταση με το ανάγλυφο να μας παραπέμπει σε αγωνιστικό του Le Mans. Το μπροστινό μέρος μοιάζει σαν να βουτά στο έδαφος, οι θόλοι των τροχών είναι σηκωμένοι, τα Pirelli με τα κίτρινα σιρίτια κάνουν μπαμ από μακριά, ενώ το πίσω μέρος με τις δύο απολήξεις να βγαίνουν προς τα πάνω μας θυμίζει κάτι από Bugatti.

H Ares Design έχει προγραμματίσει την κατασκευή 24 συνολικά S Project μέσα σε διάστημα δύο ετών με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται τέλη του έτους. Για το καθένα ζητά περίπου 500.000 ευρώ (περίπου τα τριπλάσια από μια Corvette), ενώ ετοιμάζει και άλλες παραλλαγές του θέματος.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μια -ακόμα- εγκαταλελειμμένη Ferrari που κόβει την ανάσα

cars

Το μέλλον του Ricciardo στη Formula 1 είναι ακόμα αβέβαιο

cars

Έτοιμο για παρουσίαση το BMW Concept i4

cars

Η νέα Μercedes AMG A45 συντρίβει την BMW M2 και το Audi RS3 (Video)

cars

Επιτέλους, turbo για το Mazda 3;

cars

Lexus Takumi: Μία ιστορία για την ανθρώπινη τέχνη (βίντεο)

cars

VW ID 4: Ξεκινά η παραγωγή του στην Γερμανία

cars

AudiStream: Η Audi σας ξεναγεί στα εργοστάσιά της… εξ αποστάσεως

cars

Αυτοκίνητα που λατρέψαμε σε τιμή ευκαιρίας

cars