CARSNEWS
AUTONEWS

Ariel Nomad R. Τι σημασία έχει αν η άσφαλτος τελειώνει κάπου;

Η Ariel μπορεί να έφτιαξε το όνομα της με το εξωφρενικά ταχύ Atom και το ακόμα ταχύτερο Atom 500 που ακολούθησε αργότερα, αλλά από το 2015 έχει προσθέσει στην “γκάμα” της το Nomad. Για να μην αναλωθούμε στην περιγραφή του Nomad, μπορείς να το φανταστείς ως μία εκτός δρόμου έκδοση του Atom ή ένα buggy με πινακίδες κυκλοφορίας το οποίο κινείται χάρη σε έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,4 λίτρων που προέρχεται από την Honda. Λίγο πιο μετά, ήρθε και η supercharged εκδοχή του ίδιου κινητήρα, με 290 ίππους και 340 Nm ροπής αλλά η ουσία είναι ότι η Ariel αποφάσισε να πάει “all-in” και λανσάρει το Nomad R.

Οι διαφορές ξεκινούν ήδη από το κινητήριο σύνολο καθώς το Nomad R δεν χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα με το “απλό” αλλά τον K20 από το προηγούμενο Honda Civic Type R. Φυσικά, πάνω σε αυτόν έχει τοποθετηθεί για άλλη μία φορά ένας supercharger με αποτέλεσμα το σύνολο να παράγει 335 ίππους και 330 Nm ροπής που είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για να εκτοξεύσουν το Nomad R στα 100 km/h από στάση σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και μέχρι την τελική ταχύτητα των 195 km/h! Όλα αυτά τα άλογα περνούν στον δρόμο (ή το χώμα) από τους τροχούς του πίσω άξονα μέσω ενός “κοντού” 6-τάχυτου, σειριακού κιβωτίου της Sadev που έχει την δυνατότητα να δίνει την επόμενη ταχύτητα σε μόλις 40 msec και να κατεβάζει σε 50 msec! Όντας σειριακό δε, ο συμπλέκτης υπάρχει αλλά χρησιμοποιείται μονάχα για την εκκίνηση του αυτοκινήτου.

Μέσα στους νέους τροχούς διαμέτρου 18 ιντσών κρύβεται ένα ικανότατο σύστημα πέδησης της Alcon που αποτελείται από 4-πίστονες δαγκάνες εμπρός και διαιρούμενους δίσκους ενώ ανάμεσα στους πίσω τροχούς βρίσκεται ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που προσπαθεί να μεγιστοποιήσει την πρόσφυση. Η ανάρτηση από την άλλη, είναι πλήρως ρυθμιζόμενη και προέρχεται από την Bilstein! Όπως καταλαβαίνεις, το Ariel Nomad R είναι ένα “όπλο” για τον δρόμο αλλά και όταν τελειώνει αυτός. Ταυτόχρονα, είναι ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε ανθρώπους με βαθιές τσέπες καθώς η αγγλική μάρκα ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μόλις 5 και κάθε ένα από αυτά κοστίζει τουλάχιστον 64.500 λίρες προ φόρων (ή κάτι περισσότερο από €71.250). Αν… ψήνεσαι πάντως, θα πρέπει να βιαστείς καθώς μόνο 2 έχουν απομείνει διαθέσιμα!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Suzuki Jimny ξαναζεί ως επαγγελματικό στην Ευρώπη!

cars

BMW 420d Gran Coupe – Αριστοκρατικά δυναμική

cars

Formula 1: «Ουρά» κάνουν οι επενδυτές και ο δισεκατομμυριούχος που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες

cars

Ford Explorer Plug-In Hybrid. Παντός καιρού και εδάφους

cars

Νέο Kawasaki Versys 1000 S. Aνανεωμένο

cars

Dacia – Aυξάνει συνεχώς τις πωλήσεις λιανικής στην Ευρώπη

cars

Οκτώ νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα του Πακιστάν σε αφγανικό έδαφος

cars

Alfa Romeo 33 Stradale – Η αποκάλυψη ενός θεϊκού αυτοκινήτου

cars

Ηyundai. Μία από τις πέντε κορυφαίες μάρκες

cars