CARSNEWS
AUTONEWS

Aston Martin Callum Vanquish 25. Ο Ian Callum “διορθώνει” την Vanquish.

Ο Ian Callum μπορεί να έβαλε ένα τέλος στην καριέρα του στην Jaguar-Land Rover αλλά δεν έφυγε οριστικά από την βιομηχανία αυτοκινήτου. Τώρα πλέον, εστιάζει αλλού την προσοχή του και είναι ελεύθερος να δημιουργήσει χωρίς να δεσμεύεται από την ατζέντα κάποιας εταιρίας και το πρώτο παράδειγμα της νέας δουλειάς του, είναι η Vanquish 25 by R-Reforged. Μία προσπάθεια να… διορθωθεί η Aston Martin Vanquish των αρχών της δεκαετίας του ‘2000 με περισσότερες από 350 αλλαγές στο engineering του αυτοκινήτου, στα υλικά και στον σχεδιασμό του ώστε να γίνει αυτό που έπρεπε να είναι εξαρχής!

Βασικά, να ξεκινήσουμε αναφέροντας το προφανές: η Vanquish 25 by R-Reforged βασίζεται στην Aston Martin Vanquish που κατασκευαζόταν από την αγγλική εταιρία από το 2001 έως και το 2007. Ένα μοντέλο που σχεδίασε ο ίδιος ο Ian Callum. Για την Vanquish 25 του 2020 όμως έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και όχι μόνο στην εμφάνιση, όπου παρατηρούμε τον πολύ διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα με την γιγαντιαία γρίλια, τον ελαφρώς διαφορετικό πίσω προφυλακτήρα, τα φαρδύτερα φτερά και τα νέα, LED φωτιστικά σώματα. Οι μηχανικοί προχώρησαν σε μία σειρά αλλαγών στην ανάρτηση, με προσεκτικά μελετημένες ρυθμίσεις rebound και compression στα αμορτισέρ της Bilstein, πιο σκληρές αντιστρεπτικές ράβδους και τα Michelin Pilot Sport ελαστικά ενώ το αμάξωμα “κάθεται” 10 χιλιοστά χαμηλότερα στο έδαφος και τα μετατρόχια είναι έως και 60 χιλιοστά φαρδύτερα. Γενικά, η Vanquish 25 έγινε ένα πολύ πιο εύχρηστο, πρακτικό και ταυτόχρονα, σπορ Grand Tourer που ενδείκνυται ακόμα και για καθημερινή χρήση.

Αυτό νιώθει και ο οδηγός καθώς κάθεται χαμηλότερα έχοντας στα χέρια του ένα τιμόνι με λεπτότερη στεφάνη και κοιτάζοντας το ανασχεδιασμένο εσωτερικό με άφθονο δέρμα από την Bridge of Weir Leather Company, ξύλο και σκούρο χρώμιο. Το piece de resistance της καμπίνας δε, είναι το πανέμορφο ρολόι τσέπης της Bremont που μπορεί να αφαιρεθεί από την κορυφή του ταμπλό.

Αναβαθμισμένος είναι και ο V12 των 5,9 λίτρων, ο οποίος παράγει πλέον 580 ίππους (60 περισσότερους σε σύγκριση με την standard Vanquish) ενώ το σύστημα πέδησης έχει βελτιωθεί με μεγαλύτερης διαμέτρου, carbon-ceramic δίσκους ώστε να φτάσει στο ίδιο επίπεδο με το υπόλοιπο όχημα και να μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυνατότητες του. Φυσικά, όλες αυτές οι αλλαγές και το exclusivity που συνοδεύει ένα αυτοκίνητο που θα παραχθεί σε μόλις 25 κομμάτια, έχουν το αντίτιμο τους και αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλό: Κάθε μία από τις Vanquish 25 κοστίζει τουλάχιστον 550.000 λίρες Αγγλίας!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ανατροπή στο έγκλημα στην Εφύρα Ηλείας: Αθωώθηκε ο αδερφός του θύματος

cars

Η Ferrari θέλει περισσότερες πωλήσεις Grand Tourers.

cars

Stoiximan Super League: Πάτησε κορυφή η ΑΕΚ με την έναρξη των play off

cars

Kosmoride. Και τα ηλεκτρικά mountain bikes της Giant στη παλέτα της

cars

Το Renault 5 αναγεννιέται ως ηλεκτρικό!

cars

Volkswagen. Service ανά 24 μήνες

cars

Μεγαλώνει η γκάμα ηλεκτρικών Opel – Πέντε επιβατικά και τρία επαγγελματικά μοντέλα

cars

Νέο Audi Q2. Ώρα για ανανέωση

cars

Survivor: Υποτιμητικά συνθήματα για τον Καφετζή – «Την τέντα του γιατρού έχεις για βίτσιο, James παστίτσιο»

cars