CARSNEWS
NEW MODELS

Aston Martin DB5 Junior: Ένα παιχνίδι για λίγους και εκλεκτούς

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μία νέα τάση που θέλει κάποιους πολύ ειδικούς κατασκευαστές να δημιουργούν πανάκριβες ρέπλικες-παιχνίδια για μικρά παιδιά. Έτσι μετά την Bugatti έρχεται και η Aston Martin να φτιάξει κάτι αντίστοιχο.

Το ονομάζει Aston Martin DB5 Junior και είναι προφανώς ένα όσο γίνεται πιστότερο αντίγραφο της κλασικής -και πανάκριβης πλέον- DB5. H κατασκευή του γίνεται σε συνεργασία με την εταιρία Little Car Company και υπάρχουν δύο εκδόσεις, μία απλή και μία με την επωνυμία Vantage.

Πρόκειται για ένα όχημα σε κλίμακα 2/3, κάτι πoυ σημαίνει ότι είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να μπορεί να χωρέσει και ενήλικας (το μήκος του αγγίζει τα 3 μέτρα). Το βάρος του είναι στα 270 κιλά και χάρη σε ένα ηλεκτρικό μοτέρ των περίπου 7 ίππων μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 45 km/h για μία αυτονομία των 30 χιλιομέτρων.

Πάντως η μπαταρία είναι προσθαφαιρούμενη, οπότε αν έχεις κάμποσες μαζί σου, μπορείς να συνεχίζεις το παιχνίδι για αρκετή ώρα. Υπάρχουν επίσης τρία προγράμματα οδήγησης, το Νovice για τους πρωτάρηδες, με μέγιστη ταχύτητα τα 20 χλμ/ώρα και ένα έξτρα remote control για να μπορεί ο γονιός να το σβήνει αν ο πιτσιρικάς αρχίσει τα κόλπα, το “Expert” που φέρνει την τελική ταχύτητα στα 45 km/h και το Race που ανεβάζει την ταχύτητα στα περίπου 70 km/h.

Όσοι θέλουν πιο ενισχυμένες επιδόσεις θα επιλέξουν την έκδοση Vantage με κινητήρα στα 13,5 άλογα και τελική που δεν ανακοινώνεται. Η Vantage έχει πίσω μπλοκέ διαφορικό και αυτονομία γύρω στα 70 χιλιόμετρα, αν και το κόστος εκτοξεύεται κοντά στα 58.000 ευρώ.

Η κατασκευή του πάντως είναι εκπληκτική καθώς υπάρχει φοβερή προσοχή στην λεπτομέρεια και στην προσπάθεια να αποδοθεί η κλασική DB5 όσο γίνεται καλύτερα. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, υπάρχουν αναρτήσεις με διπλά ψαλίδια εμπρός και άκαμπτος άξονας πίσω με ράβδο Panhard, τροχοί 10 ιντσών με ακτίνες, ένα κλασικό ξύλινο τιμόνι και πεντάλ αλουμινίου.

Οι επενδύσεις είναι από πολύ υψηλής ποιότητας δέρμα ενώ, όπως σε κάθε Aston Martin μπορεί ο ιδιοκτήτης να επιλέξει μια σειρά από έξτρα στοιχεία στον εξοπλισμό.

O ιδιοκτήτης μιας ορίτζιναλ DB5 θα προτιμηθούν και θα είναι εκείνοι που θα μπορούν να έχουν και στην Junior τον αριθμό πλαισίου που έχουν στο κανονικό τους αυτοκίνητο. Θα κατασκευαστούν όπως και στην αρχική DB5 m;oliw 1.059 κομμάτια, και όποιοι το αγοράσουν θα μπαίνουν και στο Aston Martin Owners Club. Η λίστα των παραγγελιών έχει ήδη ανοίξει και τα πρώτα Junior θα παραδοθούν στις αρχές του 2021.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτό είναι το ισχυρότερο MG παραγωγής ever!

cars

Η Ford προσφέρει σύστημα αποφυγής εξόδου από το δρόμο (video)

cars

To Ineos Grenadier στο βρετανικό «Concours d’Elegance»

cars

Ποιος εν ενεργεία πιλότος της F1 θέλει στο μέλλον να γίνει μηχανικός στη Ferrari;

cars

Το Tesla Model 3 τα βάζει με Nissan GT-R και Chevrolet Camaro (Video)

cars

Η BMW αναμένει πτώση των πωλήσεων και εξηγεί το γιατί

cars

Η Suzuki προσθέτει mild υβριδικά συστήματα στα αυτοκίνητά της

cars

H Jaguar Land Rover εξέλιξε κάθισμα που προσομοιώνει το περπάτημα

cars

Ξεκίνησε η κατασκευή του εργοστασίου για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Ερντογάν

cars