CARSNEWS
AUTONEWS

Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition. Γιορτάζει την ταχύτητα!

Έχουν περάσει 50 χρόνια από την πρώτη πτήση του υπερηχητικού Concorde. Ενός από τα πιο κομψά και ταυτόχρονα πιο προηγμένα τεχνολογικά σχέδια της σύγχρονης ιστορίας. Ενός πραγματικά εμβληματικού αεροσκάφους που έκανε την πρώτη του πτήση στις 2 Μαρτίου το 1969, πριν τεθεί στην υπηρεσία της Air France και της British Airways το 1976. Τελικά, το Concorde αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2003 αλλά έχει μείνει στην ιστορία και η Aston Martin αποφάσισε να τιμήσει το όνομα του δημιουργώντας μία ειδική έκδοση της DBS Superleggera.

Την δημιουργία της “Concorde Special Edition” ανέλαβε, όπως πάντα, το τμήμα Q by Aston Martin ενώ η παραγωγή της ειδικής αυτής έκδοσης θα περιοριστεί στα 10 αυτοκίνητα. Κάθε ένα από αυτά, ξεχωρίζει χάρη σε λεπτομέρειες όπως τα αλουμινένια διακοσμητικά στους αεραγωγούς πίσω από τους εμπρός τροχούς, την ανθρακονημάτινη οροφή με την σιλουέτα του αεροσκάφους, τα χρώματα της British Airways στο splitter, τα πλαϊνά της οροφής, το Aeroblade και τον διαχύτη καθώς και το φημισμένο “Speedmarque” logo στα εμπρός φτερά.

Για το εσωτερικό, η Aston Martin και πιο συγκεκριμένα, οι σχεδιαστές του τμήματος εξατομίκευσης της, εξόπλισαν την ειδική DBS Superleggera με νέο “ουρανό” από Alcantara με εκτυπωμένο ένα γραφικό sonic boom, paddles από τιτάνιο που προέρχεται από τα πτερύγια του compressor του Concorde για τον χειρισμό του αυτόματου κιβωτίου, νέα πατάκια και ένα γραφικό στο σκίαστρο του οδηγού  που αναγράφει την μέγιστη ταχύτητα του ιστορικού αεροσκάφους: Mach 2,04 στα 60.000 πόδια. Μηχανικά πάντως, η Concorde Edition δεν διαφέρει από το standard μοντέλο, που σημαίνει ότι ο twin-turbo V12 των 5,2 λίτρων εξακολουθεί να παράγει 725 ίππους και 900 Nm ροπής. Μπορεί να μην στέλνει την DBS Superleggera σε Mach 2 αλλά της επιτρέπει να κινείται αρκετά γρήγορα για αυτοκίνητο…

Related Articles

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν από τις 24 έως τις 26 Απριλίου

cars

Νέο Skoda Kamiq. To τρίτο της SUV

cars

Το Ford Transit αποκτά ηλεκτρική έκδοση!

cars

Hyundai i10 N Line. Διαθέσιμο από 14790

cars

Eurojackpot 22/3/2024: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 29 εκατομμύρια ευρώ

cars

Ανανέωση και για την Ferrari 488 Challenge.

cars

Ο Ουίλιαμ κρατάει στα social τη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον και το Instagram προειδοποιεί πως είναι επεξεργασμένη

cars

Audi TTS competition plus. Ακόμη πιο σπορ

cars

Στα άδυτα μιας θρυλικής μάρκας – Εξατομικευμένες ξεναγήσεις πελατών στο εργοστάσιο της Bentley

cars