CARSNEWS
AUTONEWS

Aston Martin DBX. Έτοιμη

Μπορεί από πολλούς να θεωρήθηκε ιεροσυλία όταν για πρώτη φορά αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως για παράδειγμα η Porsche, παρουσίασαν ένα SUV. Η εμπορική τους πορεία ωστόσο, άλλαξε άρδην τις απόψεις, αναγκάζοντας παράλληλα και το σύνολο των υπολοίπων, αναλόγου κλάσης και αξίας εταιριών, να μπούνε στο παιχνίδι αυτό. Τελευταία είσοδος αυτή της Aston Martin με την ολοκαίνουρια DBX. Ένα πραγματικά εντυπωσιακό SUV με κουπέ αισθητική και πολύ έντονη σχεδιαστική ταυτότητα όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Aston Martin. Kαι βέβαια ανάλογα εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του αυτοκινήτου, επενδεδυμένο με δέρμα και αλκαντάρα μέχρι και την οροφή.

Το ταμπλό ακολουθεί την λογική των σύγχρονων Aston Martin με μια περίπου οβάλ κεντρική -διαμπερής από το πλάι- κονσόλα και τον επιλογέα κίνησης χαμηλότερα. Την προσοχή τραβούν πιο πίσω οι κεντρικοί αεραγωγοί  και βεβαίως τα πολύ ιδιαίτερα καθίσματα. Μάλιστα στα πίσω φαίνεται να βολεύεται και πέμπτος επιβάτης,  καθώς φαίνεται να έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στον τομέα της ευρυχωρίας. Η Aston Martin αναφέρει πως μόνο για την βέλτιστη θέση οδήγησης αφιερώθηκαν πάνω από έξι μήνες, ενώ έχει γίνει η καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του πορτμπαγκάζ των 632 lt.

Καλή η σχεδίαση, τα υλικά και η ευρυχωρία, αλλά όταν μιλάμε για μία Aston Martin, όλο το θέμα βρίσκεται στον twin turbo τετράλιτρο V8 με τους 550 ίππους και τα 700 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 4.5’’ ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 291 χλμ./ώρα.

Related Articles

Νέα Toyota Corolla – Με πολλές και σημαντικές αλλαγές

cars

Skoda Octavia RS. Έρχεται την άνοιξη και ως plug-in υβριδική!

cars

Volvo XC40 T3 Auto. Στυλ και άνεση μαζί

cars

Volvo: Η βιομηχανία αυτοκινήτου πρέπει να αφοσιωθεί στα ηλεκτρικά.

cars

BMW Vision Neue Klasse – Μια ματιά στο μέλλον της μάρκας

cars

Αλλάζει και συνεχίζει το Volkswagen Passat.

cars

Nissan Qashqai με τιμή έκπληξη

cars

Dacia Sandrider: Το «όπλο» των Loeb και Al Attiyah στο Dakar 2025

cars

Alfa Romeo Giulia &Stelvio MY2020. Aναβαθμισμένες

cars