CARSNEWS
AUTONEWS

Aston Martin DBX by Q. Ανθρακονήματα όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί!

Αν κάποιος πελάτης της Aston Martin θέλει να κάνει το δικό του αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα, δεν υπάρχει λόγος να στραφεί οπουδήποτε αλλού πέραν του ειδικού τμήματος “Q” της αγγλικής εταιρίας. Ή τουλάχιστον αυτό είναι το σκεπτικό καθώς το Q προσφέρει στους ιδιοκτήτες επιλογές εξατομίκευσης με την σφραγίδα της Aston Martin – είτε μιλάμε για κάτι τόσο απλό όσο τα ανθρακονημάτινα paddles για τον χειρισμό του αυτόματου κιβωτίου, είτε για κάτι τόσο πολύπλοκο όσο ένα εντελώς νέο μοντέλο (βλ. CC-110 Speedster).

Για την περίπτωση της ολοκαίνουριας DBX, το τμήμα Q δεν χρειάστηκε να ξεπεράσει τον εαυτό του. Οι επιλογές ξεδιπλώθηκαν μπροστά του καθώς το πρώτο SUV της Aston Martin προσφέρεται για εξατομίκευση. Από εκεί και πέρα όμως, η DBX by Q όπως παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα και όπως θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης, είναι κομψή χωρίς να ξεπερνά τα όρια και ταυτόχρονα, προσφέρει κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Δεν αναφερόμαστε στις ειδικές ζάντες ελαφρού κράματος 22 ιντσών, ούτε στο νέο, “Satin Xenon Grey” χρώμα. Δεν αναφερόμαστε ούτε στα ανθρακονημάτινα διακοσμητικά του αμαξώματος. Αυτό για το οποίο μιλάμε, “κρύβεται” στην καμπίνα.

Θα σου συστήσω να στρέψεις το βλέμμα σου στην κεντρική κονσόλα και τις πόρτες της DBX by Q. Εκεί θα παρατηρήσεις τα ανθρακονημάτινα κομμάτια που ομορφαίνουν το εσωτερικό του αγγλικού SUV. Δεν είναι όμως αυτό που νομίζεις ακριβώς, αφού αυτά τα κομμάτια έχουν δημιουργηθεί από την κατεργασία ενός μασίφ carbon μπλοκ. 280 ξεχωριστά στρώματα ανθρακονημάτων, τοποθετημένα από το έμπειρο χέρι των καλλιτεχνών του τμήματος Q, περνούν 12 ώρες “ψησίματος” και στη συνέχεια, 90 ώρες δουλειάς σε μηχάνημα CNC για να παρέχουν αυτό το εντυπωσιακό φινίρισμα που βλέπεις στις φωτογραφίες.

Περιττό; Σίγουρα. Αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν μιλάμε για οτιδήποτε… απαραίτητο. Όλα είναι περιττά και όλα είναι τόσο υπέροχα. Αρκεί ο τραπεζικός λογαριασμός σου να τα “σηκώνει”.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Toyota RAV4 απέτυχε στο “τεστ ταράνδου”!

cars

Dacia Bigster Concept. Το νέο best seller της Dacia

cars

Lancia – Στο Rally Monte Carlo Historique με τη θρυλική 037

cars

Kawasaki Z900.  Κυριαρχεί στα «γυμνά»

cars

Η Skoda θα λανσάρει περισσότερες προσιτές εκδόσεις.

cars

Pole to Pole: Ξεκίνησε η επική αποστολή για το ηλεκτρικό Ariya

cars

Askoll eB1. Nέο ηλεκτρικό ποδήλατο 

cars

Porsche – “Πολύ σπορ” ο εξηλεκτρισμός της 911

cars

«Μεγάλο λάθος Μεντιλίμπαρ με Φορτούνη – Δεν… καταλαβαίνει από αυτά ο Μαρινάκης»

cars