CARSNEWS
AUTONEWS

Aston Martin V12 Speedster. Έρχεται με έντονες επιρροές από το Le Mans.

Αν διαθέτει ένα πράγμα η Aston Martin, αυτό είναι πλούσια ιστορία. Έτσι, όταν παρουσιάζεται η ανάγκη για τη δημιουργία μίας ειδικής έκδοσης περιορισμένης παραγωγής, αρκεί μία σύντομη αναζήτηση στα αρχεία της εταιρίας ώστε να βρεθεί μία πηγή έμπνευσης. Τώρα που τα speedsters κάνουν μία ανεπίσημη επιστροφή (βλ. Ferrari SP1 & SP2, McLaren Elva), η Aston Martin αποφάσισε να λανσάρει το δικό της και εκτός από την επίσημη ανακοίνωση, η αγγλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα και το πρώτο σκίτσο για το επερχόμενο μοντέλο. Προετοιμάσου λοιπόν για την πολύ ειδική και άκρως εντυπωσιακή, V12 Speedster.

Η Speedster είναι δημιουργία του τμήματος “Q by Aston Martin” και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας, θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή εντός του 2020. Ο σχεδιασμός της, παρότι σύγχρονος και δυναμικός, θα αντλεί έμπνευση από κλασικά αγωνιστικά της αγγλικής μάρκας όπως η νικήτρια τόσο του 24ωρου αγώνα του Le Mans το 1959 όσο και των 1.000 χιλιομέτρων του Nurburgring, DBR1 αλλά και από πιο μοντέρνα πρωτότυπα όπως η Centenary CC100 Speedster Concept του 2013. Στην καρδιά του θηρίου θα βρίσκεται ο εμβληματικός πλέον, 5,2 λίτρων V12 Twin-Turbo ο οποίος παράγει 700 άλογα και 700 Nm ροπής που θα συνδυάζεται και σε αυτήν την περίπτωση με ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο της ZF, τοποθετημένος προς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Περισσότερα δεν γνωρίζουμε σε αυτό το σημείο, αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι η παραγωγή θα περιοριστεί στα 88 αυτοκίνητα και πως οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Suzuki έχει πλάνα να μεγεθύνει το Jimny;

cars

Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος ή κάτι να σταματήσει το Nissan Navara AT32!

cars

Καταστράφηκε η Pagani Zonda 760 LH σε σοβαρό ατύχημα – Είχε πουληθεί από τον Lewis Hamilton

cars

«Πήρε θέση» η Ελένη Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη – Πώς αντέδρασε στην υποτιθέμενη εμπλοκή του σε έλεγχο ντόπινγκ

Bury

Ελλείψεις στους ημιαγωγούς βάζουν φρένο στην παραγωγή!

cars

Η νέα Skoda Octavia ανεβάζει τον πήχη!

cars

Ο EuroNCAP κατακεραυνώνει την ελλιπή ασφάλεια των επαγγελματικών.

cars

Η Alfa Romeo ακυρώνει τα πλάνα για τις νέες GTV και 8C;

cars

Η Mitsubishi ανασταίνει την Ralliart!

cars