CARSNEWS
AUTONEWS

Aston Martin V12 Speedster. Απλά και μόνο επειδή μπορεί και θέλει!

Η Aston Martin δεν μπορεί να μείνει πίσω και να αφήσει την Ferrari με την Monza SP και την McLaren με την Elva να “αλωνίζουν” στην κατηγορία των super-exclusive, πανάκριβων και πανίσχυρων speedsters. Έτσι, αποφάσισε να ετοιμάσει και να παρουσιάσει την δική της εκδοχή για το ιδανικό ανοιχτό supercar. Μία εκδοχή που περιλαμβάνει τον θηριώδη V12 από την DBS Superleggera και ένα αμάξωμα με σχεδιασμό εμπνευσμένο από το F/A-18 Hornet αλλά όχι οροφή ή έστω παρμπρίζ. Γιατί δεν υπάρχουν πολλοί καλύτεροι τρόποι για να χαλάσει η κώμη ενός εκατομμυριούχου…

Η Aston Martin V12 Speedster όπως είναι ολόκληρο το όνομα της βασίζεται σε μία αλουμινένια αρχιτεκτονική που συνδυάζει μέρη από την DBS Superleggera και κάποια άλλα από την Vantage. Με λίγα λόγια, χρησιμοποιεί μία αποκλειστική πλατφόρμα ενώ το αμάξωμα είναι σχεδόν εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα ώστε να διατηρηθεί το βάρος σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα. Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και μία διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω, με “ενεργά”, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και τόσο οι σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών όσο και τα carbon-ceramic φρένα με δίσκους 410 χιλιοστών εμπρός και 360 πίσω, ανήκουν στον standard εξοπλισμό.

Τα δύο… διαμερίσματα για τον οδηγό και τον συνοδηγό, χωρίζονται από την ραχοκοκκαλιά της V12 Speedster ενώ το εσωτερικό είναι ένα έργο τέχνης που συνδυάζει δέρμα, χρώμιο και αλουμίνιο για ένα τελικό αποτέλεσμα που μοιάζει με επίδειξη αισθητικής υπεροχής από την αγγλική εταιρία. Παράλληλα, η Aston Martin προσφέρει μία αφαιρούμενη δερμάτινη τσάντα αντί για το συμβατικό ντουλαπάκι ενώ αν το πρόβλημα σου είναι η φαινομενική έλλειψη αποθηκευτικών χώρων, να σε καθησυχάσω αφού στα φουσκώματα πίσω από τα καθίσματα μπορείς να τοποθετήσεις άφθονα μικροαντικείμενα.

Κακά τα ψέματα όμως, όλα αυτά έχουν ελάχιστη σημασία από τη στιγμή που θα ξυπνήσεις τον εκπληκτικό twin-turbo V12 των 5,2 λίτρων που κρύβεται κάτω από το καπό. Χάρη στα 700 άλογα και τα κατιτίς περισσότερα από 750 Nm ροπής που παράγει, είναι ικανός να σου χαρίσει ένα μόνιμο χαμόγελο και συνδυαζόμενος με το κλασικό, 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο της ZF, εκτοξεύει την Speedster στα 100 km/h σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και μέχρι την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα των 300 km/h! Υπάρχει όμως ένα… πρόβλημα. Η Aston Martin αποφάσισε να κατασκευάσει μόλις 88 V12 Speedsters και κάθε μία από αυτές θα κοστίζει τουλάχιστον 880.000 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το ποδήλατο κάνει comeback στην ζωή μας. Εσείς ξέρετε ποιο ποδήλατο ταιριάζει στην ζωή σας;

cars

Έκανε 26.100 squats σε 24 ώρες για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ

cars

Γεραπετρίτης για Γάζα: Οφείλουμε να πράξουμε κάθε τι δυνατό για άμεση διακοπή των εχθροπραξιών

Bury

Νέο Ford Bronco: Πλησιάζει…

cars

Alfa Romeo Giulia και Stelvio. Στη χώρα μας οι ανανεωμένες εκδόσεις

cars

Αποχωρεί από την Jaguar-Land Rover ο CEO της.

cars

Αναμενόμενη η επίδοση του Mitsubishi L200 στον τάρανδο

cars

Νέο Renault Austral: Φτιαγμένο να ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις

cars

Το Renault 5 αναγεννιέται ως ηλεκτρικό!

cars