CARSNEWS
AUTONEWS

Aston Martin Valkyrie. Εκθαμβωτική και στον δρόμο!

Η εξέλιξη ενός αυτοκινήτου σαν την Valkyrie δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Οι προσδοκίες του κόσμου και πολύ περισσότερο, των ανθρώπων που θα επενδύσουν πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για ένα αυτοκίνητο με τον σχεδιασμό και τις ικανότητες της κορυφαίας Aston Martin όλων των εποχών είναι εξαιρετικά υψηλές και γι’ αυτό, η Valkyrie δεν πρέπει να δουλεύει μόνο στην πίστα αλλά και στον δρόμο! Έτσι, έφτασε η ώρα για την Aston Martin να πάρει την ναυαρχίδα της και να ξεκινήσει τις δοκιμές έξω από το προστατευμένο περιβάλλον της πίστας, σε δρόμους χωρίς την άψογη άσφαλτο του Silverstone και πάνω απ’ όλα, σε πραγματικές συνθήκες.

Το θέαμα μίας Valkyrie σε δημόσιους δρόμους είναι… περίεργο. Είναι πλατιά, είναι χαμηλή και έχει κενά σε σημεία που ακόμα στα supercars… της γραμμής, περιμένεις να δεις αμάξωμα. Αυτή είναι όμως η γοητεία της. Το επιστέγασμα του “form follows function” που απλά σε προϊδεάζει για το θηριώδες κινητήριο σύνολο που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια. Ένα κινητήριο σύνολο που αποτελείται από τον ατμοσφαιρικό V12 των 6,5 λίτρων που εξέλιξε η Cosworth για την Aston Martin και παράγει περισσότερα από 1.000 άλογα στις 10.500 σ.α.λ. και συνεργάζεται με ένα υβριδικό σύστημα των Rimac και Integral Powertrain που αυξάνει την ιπποδύναμη στα 1.175 άλογα και την ροπή στα 900 Nm! Όπως είπαμε, το εν λόγω powertrain απαιτεί ανακατασκευή κάθε 100.000 χιλιόμετρα αλλά αυτό είναι ένα πάρα πολύ μικρό τίμημα για ένα σύνολο που θυμίζει F1 περασμένων εποχών.

Κάπως έτσι, η Aston Martin βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στις παραδόσεις των πρώτων Valkyrie και 175 άνθρωποι, καθώς η παραγωγή της “απλής” Valkyrie θα περιοριστεί στα 150 αυτοκίνητα ενώ άλλες 25 Valkyrie AMR Pro θα προστεθούν αργότερα, είναι πολύ χαρούμενοι.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στον Κορινό Πιερίας με Toyota Corolla Hybrid. Στο καταφύγιο της Ελληνικής Προσφυγιάς!

cars

Jeep Renegade 1.5T e-Hybrid. Ικανό και οικονομικό

cars

BMW 128ti. Μία καυτή, μπροστιοκίνητη 1 Series με 265 άλογα.

cars

Η Alpina φρεσκάρει τις B5 και D5 S.

cars

Ford. Kαι με 0% επιτόκιο και με 8 χρόνια εγγύηση

cars

Έκαναν πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ με κρυψώνα τη φόδρα του μπουφάν και έδειραν υπάλληλο για να ξεφύγουν

cars

Volvo. Ασφάλεια για όλους

cars

Η Koenigsegg έκανε πάλι το θαύμα της με την 4-θέσια Gemera!

cars

Stock Center. Mε πενταετή και πενταπλή εγγύηση

cars