CARSNEWS
AUTONEWS

Aston Martin Victor. Απίστευτη one-off δημιουργία με 840 άλογα!

Η Victor δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι όταν ένα αυτοκίνητο είναι εκ φύσεως εντυπωσιακό, δεν χρειάζονται teasers για την προετοιμασία του κοινού και την δημιουργία hype. Η one-off Aston Martin που κατασκεύασε το τμήμα Q της αγγλικής εταιρίας είναι το ισχυρότερο ατμοσφαιρικό μοντέλο στην ιστορία της, δημιουργήθηκε για έναν πάμπλουτο Βέλγο που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του και ονομάστηκε “Victor” ως φόρος τιμής για τον Victor Gauntlett που του “χρεώνεται” η αναβίωση της Aston Martin την δεκαετία του ’80.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, η Aston Martin Victor αντλεί επιρροές από την muscle car εποχή της αγγλικής μάρκας και ειδικότερα την Vantage της δεκαετίας του ’80 αλλά αυτό που δεν φαίνεται, είναι ότι αποτελεί ένα μείγμα της πολύ ειδικής One-77 και της εξωγήινης Vulcan. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ξεκίνησε την ζωής της ως μία πρωτότυπη One-77 αλλά χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονημάτων και τις πολυάριθμες αλλαγές που έχουν γίνει σε διάστημα 18 μηνών, το πλαίσιο ζυγίζει λιγότερο από αυτό μίας… αυθεντικής One-77. Κατά τα άλλα, η Victor χρησιμοποιεί τα ίδια “εσωτερικά” ελατήρια με την Vulcan και έναν ατμοσφαιρικό V12 με χωρητικότητα 7,3 λίτρων ο οποίος έπειτα από τις περιποιήσεις της Cosworth, παράγει 840 άλογα και περί τα 820 Nm ροπής! Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο πανίσχυρος αυτός κινητήρας, δεν συνδυάζεται με κάποιο αυτόματο κιβώτιο αλλά με ένα μηχανικό 6-τάχυτο και έναν “motorsport” συμπλέκτη ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί την ροπή και την ισχύ του θηριώδους V12. Για την πέδηση δε, φροντίζει ένα πανίσχυρο σύστημα της Brembo με carbon-ceramic δίσκους και 6-πίστονες δαγκάνες.

Για τον σχεδιασμό, όπως προαναφέραμε, το τμήμα Q εμπνεύστηκε από παλαιότερα μοντέλα της Aston Martin αλλά συνδύασε αυτή την έμπνευση με σύγχρονα στοιχεία όπως τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, ο μεγάλος διαχύτης και γενικότερα, η προηγμένη αεροδυναμική χάρη στην οποία η Victor παράγει περί τα 840 Nm downforce στα 160 km/h – περισσότερα ακόμα και από την αγωνιστική Vantage GT4! Στο εσωτερικό δε, παρατηρούμε τον ίδιο συνδυασμό κλασικού με  σύγχρονο τόσο στο εκτεθειμένο carbon σε διάφορα σημεία στην καμπίνα όσο και στην επιλογή του ξύλου για το ταμπλό και τον επιλογέα του χειροκίνητου κιβωτίου. Δεν γίνεται να μην αναφέρουμε και το κασμίρ που χρησιμοποιείται για την επένδυση του πάνω μέρους της καμπίνας ή τα διάφορα διακοσμητικά που κατασκευάστηκαν από αλουμίνιο ή τιτάνιο! Πολλά μπράβο για την απίστευτη Aston Martin Victor με τον ατμοσφαιρικό V12 και την άγρια ομορφιά. Αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν τα λεφτά δεν αποτελούν πρόβλημα…

The post Aston Martin Victor. Απίστευτη one-off δημιουργία με 840 άλογα! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πωλήσεις καινούργιων οχημάτων τον Απρίλιο 2023

cars

Οδηγούμε τη Mercedes E 300e: Φορτιζόμενη, πολυτελής, με σβέλτες επιδόσεις και μεγάλη αυτονομία

cars

Η Skoda επιβεβαιώνει το Fabia Combi και για τη νέα γενιά.

cars

Εξελίξεις στον Σασμό: Η Στέλλα μετανιωμένη ζητά συγνώμη από τον Χρήστο

cars

Υπόθεση Κολωνού – Γιαγιά 12χρονης για πρόταση εισαγγελέως: «Είναι δυνατόν να βγάλει το τέρας έξω και να δικάσει τη μάνα; Ντροπή!»

cars

Polestar 0. Το πρώτο πραγματικά “κλιματικά ουδέτερο”!

cars

Νέο Renault Clio. Διαθέσιμο και με τον 1.5 Blue dCi των 85 ίππων

cars

Mercedes C111-II: Το πειραματικό μοντέλο με τον 4-ρότορο Wankel που κλείνει τα 50…

cars

Ο υβριδικός V6 της Aston Martin θα είναι ο ισχυρότερος κινητήρας της!

cars