CARSNEWS
NEW MODELS

Aston Martin Victor: Δωδεκακύλινδρη και κακάσχημη

Στη δημιουργία ενός one-off μοντέλου προχώρησε η Aston Martin θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ανασύρει  από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τα σχεδιαστικά στοιχεία που χαρακτήριζαν τις προτάσεις της τη δεκαετία του 1970 και του 1980.

 H Victor, όπως ονομάζεται το νέο τετράτροχο της, βασίζεται στην One-77, χωρίς παρ’ όλα αυτά να θυμίζει σε κάτι το εντυπωσιακό supercar της βρετανικής φίρμας. Το ρετρό μοτίβο που ακολουθεί o σχεδιασμός της Victor μπλέκει με χαρακτηριστικά που συναντά κανείς σε σύγχρονες προτάσεις της Aston Martin.

Ενώ λοιπόν στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου συναντά κανείς κυκλικούς προβολείς, στο τελείωμα του αμαξώματος τα φωτιστικά σώματα θυμίζουν έντονα εκείνα της εξωτικής Valkyrie.

Για την κίνηση του αυτοκινήτου φροντίζει ένας δωδεκακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας χωρητικότητας 7,3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 847 ίππους και 821 Nm ροπής.

Εμμένοντας στην old school λογική, o δωδεκακύλινδρος κινητήρας συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, το οποίο έχει δεχθεί την απαραίτητη φροντίδα ώστε να εκπληρώσει το δύσκολο, ομολογουμένως, έργο του. Ο αγωνιστικός συμπλέκτης και το αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης συμπληρώνουν τις προδιαγραφές του συστήματος μετάδοσης.

Αντιστοίχως, για την πέδηση του αυτοκινήτου έχουν επιστρατευθεί κεραμικής σύνθεσης δισκόφρενα και εξαπίστονες δαγκάνες.

Από την Aston Martin Vulcan αντλεί λύσεις η ανάρτηση της  one-off Victor, η τιμή της οποίας δεν  έχει ανακοινωθεί ούτε φυσικά και ο τυχερός(;) ιδιοκτήτης που θα την προσθέσει στη συλλογή του.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τι θα παρουσιάσει η Toyota στην Γενεύη;

cars

Car Quiz: Πόσα αυτοκίνητα αναγνωρίζετε από τα πίσω φώτα τους;

cars

Επίσημο: Τα ηλεκτροϋβριδικά Jaguar Land Rover θα έχουν περιποίηση SVR

cars

Το πάντα για το νέο VW Tiguan. Στην Ελλάδα στα τέλη του 2020

cars

Αυτή είναι η εξωπραγματική Lamborghini Essenza SCV12

cars

Πωλείται Zastava Yugo με δύο V8 κινητήρες και 960 ίππους

cars

GP Αυστραλίας: Πόσο μεγάλη ήταν η «ζημιά» που υπέστη η Μελβούρνη;

cars

H General Motors επενδύει το μυθικό ποσό των 2,2 δισ. δολαρίων στα ηλεκτρικά SUV και pickup

cars

Δείτε μία Lamborghini με το βλέμμα της Ferrari!

cars