CARSNEWS
F1 & RACES

Audi: Αγόρασε το πρώτο της μερίδιο στην Sauber

Η Sauber επιβεβαίωση την εξαγορά από την Audi ενός πρώτου μεριδίου των μετοχών της. Σύμφωνα με την ελβετική ομάδα πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα εν όψει του 2026.

Τον περασμένο Αύγουστο η Audi είχε ανακοινώσει ότι θα έμπαινε στο πρωτάθλημα της F1 από το 2026 μέσω της Sauber. Όμως, δεν είχαν δημοσιοποιηθεί συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τον μηχανισμό εισόδου της γερμανική εταιρίας.

Φημολογούταν από τον Οκτώβριο ότι η Sauber είχαν συμφωνήσει να πουλήσει το 75% των μετοχών της στην Audi. Το υπόλοιπο 25% θα παρέμενε υπό τον έλεγχο του Finn Rausing, νυν μεγαλομετόχου της ομάδας. Επιπλέον, λόγω της συμφωνίας με την Audi, είχε ανακοινωθεί ότι η Alfa Romeo θα σταματούσε τη συνεργασία της με την ελβετική ομάδα μετά το τέλος του 2023. Η Sauber θα αγωνίζεται με το δικό της όνομα μέχρι και το 2025, χρησιμοποιώντας τις PU της Ferrari.

Σήμερα, έγινε γνωστό ότι η διαδικασία εξαγοράς των μετοχών της Sauber από την Audi ξεκίνησε. «Το γκρουπ της Sauber είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Audi αγόρασε τον Ιανουάριο του 2023 ένα μειοψηφικό πακέτο μετοχών στο γκρουπ, όπως είχε συμφωνηθεί από τον περασμένο Οκτώβριο» γράφει η σημερινή ανακοίνωση των Ελβετών.

«Πρόκειται για ένα γεγονός-ορόσημο σχετικά με την πλήρη συμμετοχή της Audi στην F1 από το 2026. Το γκρουπ της Sauber θα παραμείνει στρατηγικός εταίρος της γερμανικής μάρκας» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Είναι το πρώτο βήμα οικονομικής φύσεως που γίνεται από όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία των δύο πλευρών πέρσι. Τον Δεκέμβριο του 2022 είχε προηγηθεί η προσχώρηση του Andreas Seidl στην Sauber από την McLaren. Ο Γερμανός, ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με την Audi, ανέλαβε τον ρόλο του CEO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hamilton: Δεν έχει υπάρξει οδηγός σαν εμένα!

Domenicali: Μεγαλύτερος ο αντίκτυπος της F1 στο Vegas από ότι του Super Bowl!

McLaren: Στόχος η διεκδίκηση τίτλων το 2025

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ποινή για αλλαγή κινητήρα στον Hamilton, αλλάζουν οι ισορροπίες στην Τουρκία (vid)

cars

Γνώρισε και μία ήττα ο Hamilton

cars

Τέλος ο Arrivabene από τη Ferrari!

cars

Οι χειμερινές εξορμήσεις των οδηγών της F1 (vid)

cars

Ρίχνει γέφυρες προς τη Renault η Red Bull

cars

How the FIA went from seven F1 new team bids to Andretti

cars

GP Ρωσίας: Ταχύτερος ο Bottas στο επεισοδιακό FP1 (vid)

cars

Ferrari’s first major updates of 2024

cars

Λιούις Χάμιλτον: Σεισμός στη Formula 1! Το Sky Sports επιβεβαιώνει το deal με τη Ferrari

cars