CARSNEWS
NEW MODELS

Audi: Από το Audi RS E-Tron GT μέχρι και το επόμενο ηλεκτρικό R8

Στα επόμενα χρόνια θα δούμε πολλούς κατασκευαστές να αλλάζουν στρατηγική στην προϊόντική του γκάμα με τα σπορ μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Ο βασικός λόγος είναι πως αυτά έχουν την μεγαλύτερη εκπομπή ρύπων και ως ένα βαθμό θα μπορούσαν να είναι ηλεκτρικά. Από την άλλη η τεχνολογία των τελευταίων ίσως να μην έχει φτάσει στο επιθυμητό σημείο, αλλά προφανώς μπροστά στα πρόστιμα αρκετές εταιρίες θα κινηθούν ηλεκτρικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα θα αποτελέσει η Audi η οποία έχει εξηλεκτρισμένα πλάνα για τα μοντέλα της με τα λογότυπα S και RS. Ήδη ακούγονται φήμες πως το επόμενο RS4 θα είναι plug-in υβριδικό και πως θα ακολουθήσουν διάφορα άλλα ηλεκτρικά με μπροστάρη το E-Tron GT, το οποίο θα βασίζεται στην Porsche Taycan.

To E-Tron GT των 590 ίππων θα είναι διαθέσιμο με διαφορετικές μπαταρίες άρα και αυτονομία, με τη μέγιστη τιμή της τελευταίας να ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα. Εκτός απροόπτου το E-Tron GT στην έκδοση S θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα παρουσιαστεί και η RS.

Στα πλάνα της Audi Sport περιλαμβάνεται και η επιστροφή του ηλεκτρικού R8 E-Tron αφού πλέον το κοινό μπορεί να αποδεχθεί πολύ πιο εύκολα ένα τέτοιο μοντέλο και σε αντίθεση με ότι ίσχυε τον καιρό που είχε παρουσιαστεί η πρώτη γενιά του μοντέλου που είχε παρουσιαστεί πριν από μια δεκαετία (η δεύτερη ακολούθησε το 2015).

Επίσης, η Audi Sport θα παρουσιάσει top εκδόσεις ηλεκτρικών SUV, ενώ στην ατζέντα βρίσκονται και αρκετά υβριδικά που θα μπαίνουν και στην πρίζα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Εντυπωσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Τουρκίας (Video)

cars

Αυτή είναι η ολοκαίνουργια BMW Σειρά 4!

cars

Το 8-κύλινδρο Jeep Wrangler έχει επιδόσεις supercar!

cars

Online πωλήσεις και προσφορές από την Mitsubishi Motors

cars

Αυτό είναι το νέο διπλοκάμπινο τσέπης της Fiat

cars

Πρόταση για διεξαγωγή αγώνων μεσοβδόμαδα!

cars

Οι 10 φιναλίστ για το βραβείο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ελλάδα

cars

Audi A8 L Security… με υψηλό δείκτη προστασίας!

cars

Οι κατασκευαστές με έντονη δραστηριότητα στην Κίνα έχουν τώρα πλεονέκτημα

cars