CARSNEWS
AUTONEWS

Audi. Διαφοροποιεί τον τρόπο απόκτησης αυτοκίνητου

Αν κάποιος ισχυριζόταν πριν από λίγα χρόνια ότι θα ερχόταν η μέρα που κάποιες σημαντικές λειτουργίες ενός αυτοκινήτου θα ήταν δυνατό να προστεθούν μετά την αγορά του ή ότι θα ήταν διαθέσιμες μόνο όποτε τις χρειαζόταν πραγματικά ο ιδιοκτήτης του, χωρίς να χρειάζεται να τις συμπεριλάβει στον αρχικό εξοπλισμό του μοντέλου, θα μιλάγαμε για επιστημονική φαντασία. Η Audi, σήμερα, κάνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα, παρουσιάζοντας τις Functions on Demand, ή σε ελεύθερη απόδοση τις Λειτουργίες κατά Παραγγελία. Μέχρι σήμερα, οι πελάτες έπρεπε να διαμορφώσουν τον προαιρετικό εξοπλισμό κατά την παραγγελία ενός μοντέλου Audi, όπως και κάθε αυτοκινήτου. Πλέον, με τις Functions on Demand, για πρώτη φορά προσφέρεται η δυνατότητα ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου να εγκαταστήσει λειτουργίες στους τομείς του φωτισμού, της υποβοήθησης οδηγού και της ψυχαγωγίας/ενημέρωσης όποτε αυτός επιθυμεί, μετά την αγορά, κλείνοντας αυτές ηλεκτρονικά, μέσω της εφαρμογής myAudi. Με τις Functions on Demand, η Audi κάνει ένα ακόμη βήμα προς μία απρόσκοπτη και ευέλικτη ψηφιακή εμπειρία για τους πελάτες της.

Οι Functions on Demand λανσάρονται άμεσα στη Νορβηγία και τη Γερμανία και προς το παρόν είναι διαθέσιμες για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα e-tron και τα τρέχοντα μοντέλα A4, A5, A6, A7, Q5, Q7 και Q8. Στο προσεχές μέλλον θα λανσαριστούν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώ θα είναι διαθέσιμες και σε άλλα μοντέλα Audi και παράλληλα θα συμπληρωθούν από επιπλέον λειτουργίες. Με τα Audi e-tron ​​και e-tron Sportback, για παράδειγμα, o πελάτης μπορεί να αναβαθμίσει τους προβολείς LED σε προβολείς Matrix LED με αυτόματη υψηλή δέσμη, που ενεργοποιείται και απενεργοποιείται αυτόματα και χωρίς να εμποδίζει τους άλλους χρήστες του δρόμου. Το αντίστοιχο πακέτο infotainment στο πλαίσιο των Functions on Demand, περιλαμβάνει τη λειτουργία πλοήγησης στο MMI navigation plus και το smartphone Audi, για εύκολη επαγωγική φόρτιση του κινητού τηλεφώνου.

Εάν ο πελάτης επιθυμεί να δοκιμάσει πρώτα μια λειτουργία προτού την προμηθευτεί, έχει τη δυνατότητα εφάπαξ χρήσης μιας δοκιμαστικής φάσης ενός μήνα. Ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, μπορεί να επεκτείνει τη χρήση σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες. Εκτός της δοκιμαστικής μηνιαίας περιόδου, η αγορά μιας λειτουργίας στο πλαίσιο του Functions on Demand μπορεί να είναι για διάστημα ενός μήνα, ενός εξαμήνου, για περίοδο από ένα έως τέσσερα έτη ή για όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου. Εάν ο πελάτης αποφασίσει να μην παρατείνει τη χρήση πέραν της επιλεγμένης περιόδου, η χρήση αυτής λήγει αυτόματα και χωρίς να απαιτείται ενεργός τερματισμός στο τέλος του επιλεγμένου χρόνου. Οι Functions on Demand ισχύουν πάντα για ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Όταν το αυτοκίνητο αυτό μεταβιβαστεί σε νέο ιδιοκτήτη, οι λειτουργίες που έχουν ενεργοποιηθεί παραμένουν ενεργές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον επόμενο ιδιοκτήτη. Επιπλέον, ο επόμενος κάτοχος μπορεί να αγοράσει και προσθέσει επιπλέον λειτουργίες, για να ταιριάζουν στις προσωπικές του ανάγκες. Αυτό αυξάνει τη μεταπωλητική αξία και την ελκυστικότητα του κάθε αυτοκινήτου Audi στην αγορά των μεταχειρισμένων.

Οι πληρωμές για τις Functions on Demand γίνονται μέσω της εφαρμογής myAudi, με μέγιστη σημασία στην ασφαλή επεξεργασία της συναλλαγής. Κατόπιν, ένα κρυπτογραφημένο πακέτο δεδομένων αποστέλλεται από την Audi στο αυτοκίνητο μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Η λειτουργία ενεργοποιείται και είναι διαθέσιμη την επόμενη φορά που θα επανεκκινήσει το όχημα. Το hardware, η τεχνική υποδομή για τις διαθέσιμες Functions on Demand, εγκαθίσταται σε όλα τα οχήματα που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής. Οι πελάτες πληρώνουν μόνο για τις λειτουργίες με τις οποίες εξοπλίζουν το αυτοκίνητο κατά την παραγγελία ή όταν τις εγκαταστήσουν αργότερα.

The post Audi. Διαφοροποιεί τον τρόπο απόκτησης αυτοκίνητου first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Citroen C5 AirCross 1.6t 180Hp EAT8. Αρχοντικό

cars

Ο καιρός σήμερα 18/3/2024

cars

Toyota: Πράσινο φως για τον διάδοχο του Aygo.

cars

Η Alpine θυμάται τις παλιές, καλές εποχές με το A110 SportsX Concept.

cars

Datsun 510: Ένα μοντέλο – ορόσημο για την μετέπειτα Nissan

cars

Honda N-One Mugen. Χαριτωμένο αλλά… δαγκώνει!

cars

Στις 28 Ιανουαρίου το ολοκαίνουριο Seat Leon!

cars

Toyota Supra Sport Top. Αναπολώντας το παρελθόν.

cars

Νέα Rolls-Royce Ghost. Το μεγαλείο της απλότητας!

cars