CARSNEWS
F1 & RACES

Audi: Επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της για τη F1

Η Audi θα συμμετέχει από το 2026 ως ανεξάρτητος κατασκευαστής στην F1. Και οι εγκαταστάσεις της στο Neuburg ήδη προσαρμόζονται.

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος την συμφωνία της με την Sauber F1 μέσω της οποίας θα εισέλθει στην Formula 1. Συγκεκριμένα, η Audi θα αγοράσει το 75% της ελβετικής ομάδας η οποία θα αγωνιστεί για τελευταία φορά το 2023 ως Alfa Romeo.

Από το 2024 το branding στα μονοθέσια θα αλλάξει, λογικά με τα λογότυπα της Audi να κάνουν την εμφάνισή τους. Και από το 2026, η Audi θα συμμετάσχει πλήρως ως ανεξάρτητος κατασκευαστής στην F1. Τα σασί θα κατασκευάζονται στο Hinwil της Ελβετίας, έδρα της Sauber F1. Οι PU, όμως, θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Audi.

Για τον λόγο αυτό η γερμανική εταιρία προχωρά σε επέκταση του campus της. Στόχος η δυνατότητα φιλοξενίας εκεί τόσο του τμήματος των PU όσο και της ομάδας δοκιμών. Συγκεκριμένα το κτήριο F7.2 το οποίο στέγαζε στο παρελθόν τις δραστηριότητες της εταιρίας σε WEC, Formula E και Dakar θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ενός προγράμματος F1.

“Θα είναι η ιδανική βάση για το project μας στην F1” δήλωσε ο Oliver Hoffmann, υπεύθυνος της Audi για θέματα τεχνικής ανάπτυξης. “Ήδη χάρη στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας καταφέραμε να ξεκινήσουμε την δουλειά για την F1. Με την επέκταση του κτηρίου, όμως, θα προσφέρουμε στους ανθρώπους μας τις καλύτερες δυνατές υποδομές για επιτυχία” συμπλήρωσε.

Αυτή τη στιγμή, η Audi απασχολεί 220 εργαζόμενους στο πρόγραμμά της για την F1. Στόχος της είναι ο αριθμός αυτός να ξεπεράσει τους 300 μέχρι τα μέσα του 2023. Επιπλέον θα εγκαταστήσει νέους πάγκους δοκιμών για την εξέλιξη της δικής της PU εν όψει 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Formula 1: Τιμώντας τον Seb Vettel

Pirelli: 30% αύξηση προσπερασμάτων το 2022

F1: Ακυρώνεται το κινεζικό GP του 2023

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 Δοκιμές Εξέλιξης 2, Ημέρα 1: Ταχύτερος ο Kubica

cars

Ψάχνει ομάδα ο Sergio Perez!

cars

CAR AND DRIVER ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

cars

Formula 1 – GP Βραζιλίας: Άλλη μια νίκη για τον Φερστάπεν

cars

Formula 1: Δεν αλλάζουν τα αποτελέσματα του GP ΗΠΑ

cars

H Pirelli μπαίνει δυναμικά και στο MotoGP, μετά την F1, θα γίνει αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για τα Moto2 και Moto3 – Συνέντευξη με τον Giorgio Barbier

cars

Σαν Σήμερα: Το σφοδρό ατύχημα του Σουμάχερ στο Σίλβερστον

cars

Ανακοίνωσε ημερομηνία παρουσίασης η Aston Martin Racing!

cars

Formula 1: Περισσότερες ομάδες και λιγότερα γκραν πρι θέλει ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ

cars