CARSNEWS
F1 & RACES

Audi: Θέλει νίκες στην F1 από το 2028

Όπως είναι γνωστό, η Audi πρόκειται να συμμετάσχει πλήρως στην F1 από το 2026 κατασκευάζοντας την δική της PU. Στόχος της γερμανικής εταιρίας είναι οι νίκες από το 2028.

Για να το πετύχει αυτό, η Audi έχει κινηθεί πολύ μεθοδικά από την αρχή. Χωρίς πολλές φανφάρες κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με την Sauber F1, της οποίας έχει εξαγοράσει το 75% των μετοχών.

Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στην προσπάθεια της Audi και εκείνης της «αδελφής» Porsche ήταν πως η πρώτη είχε αποφασίσει από την αρχή να κατασκευάζει την δική της PU. Έτσι, η Audi προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις τόσο σε υποδομές όσο και σε έμψυχο δυναμικό. Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Neuburg θα επεκταθούν κατά 3.οοο τετραγωνικά μέτρα.

Οι Γερμανοί ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της F1. Επιπλέον, το προσωπικό της εταιρίας που ασχολείται με το συγκεκριμένο project αυξάνεται συνεχώς. Ο στόχος των 300 νέων προσλήψεων μέχρι τα μέσα του 2023 έχει σχεδόν επιτευχθεί.

Φυσικά, το περιβάλλον της F1 είναι έντονα ανταγωνιστικό. Θα πει κανείς ότι υπάρχουν άλλες εταιρίες οι οποίες συμμετέχουν για πολλά χρόνια χωρίς να έχουν σημειώσει νίκη. Ωστόσο, η Audi είναι μία εταιρία με πολύ μεγάλη εμπειρία στους αγώνες. Και όπως φαίνεται, μέχρι στιγμής, γνωρίζει ποιες είναι οι σωστές κινήσεις για να θέσει τις βάσεις ενός τόσο σημαντικού εγχειρήματος.

Όμως υπάρχει και ένας ακόμη παράγοντας που αναμένεται να λειτουργήσει υπέρ της Audi. Σύμφωνα με τον CEO της Audi Formula Racing, Adam Baker πρόκειται για το cost cap των PU. «Οι οικονομικοί κανονισμοί στην F1 προσφέρουν σιγουριά για το μέλλον μίας τέτοιας επένδυσης» δήλωσε ο Αυστραλός. Θα επιτύχει η Audi εκεί που άλλοι απέτυχαν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1: Οι πιο… value for money οδηγοί του 2022!

Arnoux: Verstappen… σφαγέας, Binotto ασυγχώρητος!

Ferrari: Της απαγορεύτηκε η συμμετοχή σε συμβούλιο για τις PU του 2026!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τη νίκη ο «Super Max», τις εντυπώσεις ο Νόρις και οι… ανανεωμένες McLaren!

cars

What we want from Pirelli’s new F1 era

cars

Ολλανδικό Grand Prix Highlights Records – Ο Verstappen γράφει ιστορία με αήττητο hat-track

cars

Σπάει τα χρονόμετρα η Ferrari SF90 XX Stradale (+video)

cars

Νέο F1 Vlog για τη σύγκρουση Hamilton vs Verstappen (video)

cars

H Red Bull έκανε λάθος που δεν πήρε τον Hamilton

cars

Mercedes: Πώς μία αυτοκρατορία της F1 αποσυντίθεται

cars

F1 new 2026 rules chaos behind the scenes

Bury

90 χρόνια Ferrari σε 90sec (video)

cars