CARSNEWS
AUTONEWS

Audi: Μόνο quattro για τα RS μοντέλα!

Την ώρα που η BMW αρχίζει να μπαίνει στα χωράφια της Audi εξοπλίζοντας, εκτός από τα SUV της M GmbH, τα sedan αλλά και τα coupe της με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης M xDrive, η Audi επιμένει στην εμβληματική τετρακίνηση quattro, αρνούμενη πεισματικά να λανσάρει ένα… δικίνητο μοντέλο! Η γερμανική εταιρία έχει λανσάρει στο παρελθόν το πισωκίνητο R8 V10 RWS αλλά αυτό έχει περάσει στην ιστορία ως η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα: Τα RS μοντέλα της Audi Sport είναι αποκλειστικά τετρακίνητα!

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το quattro σύστημα τετρακίνησης είναι μέρος της κληρονομιάς μας. Σημαίνει ασφαλής, “κοφτερή” και ανταγωνιστική οδήγηση.

Δεν ακούω διαφορετικές γνώμες επί του θέματος, ακόμα και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις στο μέλλον. Θα μείνουμε πιστοί στην προσέγγιση μας: Το quattro αποτελεί μεγάλο μέρος των RS μοντέλων μας.

Δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων και marketing της Audi Sport, Rolf Michl. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας δεν δίστασε να αγγίξει ένα ακόμα… ευαίσθητο θέμα – αυτό της διαδοχής του τρέχοντος R8.

Η Audi Sport είναι αφοσιωμένη στο R8 και κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε ένα concept για το μέλλον. Το R8 μοιράζεται πολλά στοιχεία με το αγωνιστικό, γεγονός που αποδεικνύει την ανταγωνιστικότητα του αυτοκινήτου και μία ξεκάθαρη δέσμευση αλλά θα πρέπει να ταιριάζει στις προσδοκίες για το μέλλον και έτσι, αποτελεί μία πολύπλοκη απόφαση.

Ο Michl δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το γερμανικό sports car ως “ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα στην γκάμα και για ολόκληρη την εταιρία” αλλά απέφυγε να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μέλλον του. Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες πάντως, η Audi προσανατολίζεται να εξηλεκτρίσει το R8 στην επόμενη γενιά του αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν αυτό σημαίνει plug-in υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό. Προς το παρόν, όλα δείχνουν πως τα υψηλότερα κλιμάκια τείνουν προς την δεύτερη επιλογή αλλά όσο δεν έχει αποφασιστεί τίποτα οριστικά, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Γιώργος Κοψιδάς: Όταν σταματάει το ζευγάρι να κάνει καλό σεξ, μπορεί να το ψάξει άλλου

cars

Honda. Με νέο φίλτρο καμπίνας που μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από Covid 

cars

Αντέδρασε η «Θεοπούλα» για τον Κασσελάκη: Σε παρακαλώ μην αναφέρεις το όνομά του, για αχυρανθρώπους δεν θέλω να μιλάω

cars

Στις 20 Ιανουαρίου η Mercedes-Benz EQA, με έως και 272 ίππους.

cars

Bentley – Το «Flying B» και η υψηλή τέχνη που κρύβει

cars

Μία Corvette ZR1 καλεί για βοήθεια (+ video)

cars

Η αυλαία πέφτει για το Volkswagen e-Golf.

cars

Μειώστε έως 50% τα Τέλη Κυκλοφορίας και γλιτώστε από άλλα χαράτσια

cars

FCA Greece. Mε πλήρη σύνθεση στην έκθεση «Αυτοκίνηση 2019»

cars