CARSNEWS
AUTONEWS

Audi – Νέο σήμα για τη νέα εποχή!

Το design είναι τόσο τέχνη όσο και επιστήμη και μέσω αυτού μπορείς να επικοινωνήσεις πολλά πράγματα καθώς συνδυάζει την φιλοσοφία με την αισθητική. Το καλό design έχει την τάση να περνά απαρατήρητο καθώς “χάνεται” στον χώρο και τον χρόνο αλλά όταν θέλεις να τονίσεις την μετάβαση σε μία νέα εποχή, στρέφεσαι ως εταιρία στο design για να περάσεις το μήνυμα σου. Αυτό έχουν κάνει μέχρι στιγμής αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες και στον ίδιο δρόμο βαδίζει και η Audi που μας εξηγεί το νέο, πιο λιτό σήμα το οποίο θα χρησιμοποιείται όχι μόνο στο διαδίκτυο ή τα έντυπα της εταιρίας αλλά και στα αυτοκίνητα της.

Με λίγα λόγια, η Audi καταργεί τα τρισδιάστατα, χρωμιωμένα δαχτυλίδια που αποτελούσαν το σήμα κατατεθέν της για πολλά χρόνια και στην θέση τους φέρνει ένα πιο μοντέρνο, μινιμαλιστικό, πιο… ψηφιακό θα έλεγε κανείς design. Τα τέσσερα δαχτυλίδια δεν αλλάζουν φυσικά, αλλά αλλάζει το πώς παρουσιάζονται σε δύο διαστάσεις, πιο επίπεδα και λευκά με μαύρο πλαίσιο γιατί αυτός ο συνδυασμός αποτελεί την σύγχρονη έκφραση της πολυτέλειας που ταιριάζει με τη νοοτροπία της γερμανικής εταιρίας. Η ιδέα των δισδιάστατων δαχτυλιδιών προέκυψε στην Audi το 2016 ως το αποτέλεσμα της ψηφιοποίησης της επικοινωνίας ενώ η χρήση του στα αυτοκίνητα της εταιρίας ξεκίνησε το 2019-20. Η τελευταία εκδοχή του όπως παρουσιάζεται στο ανανεωμένο Q8 e-tron όμως, είναι αυτή που επικράτησε και θα πρέπει να συνηθίσουμε. Θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην απόχρωση των τεσσάρων δαχτυλιδιών (λευκά, μαύρα ή γκρι) ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη ή/και τον χαρακτήρα του εκάστοτε μοντέλου αλλά ο flat, δισδιάστατος σχεδιασμός δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα.

Το νέο σήμα συνδυάζεται και με μία νέα γραμματοσειρά που θα χρησιμοποιείται σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας: την λεγόμενη “Audi Type”. Πιο συγκρατημένη σχεδιαστικά από την προηγούμενη αλλά χωρίς να θυσιάζει την επικοινωνία της ποιότητας και της πολυτέλειας ενώ άξιο αναφοράς είναι ότι το μοντέλο, η έκδοση ή η τεχνολογία που θα χαρακτηρίζει το προϊόν θα αναγράφονται πλέον στην κεντρική κολώνα του οχήματος, πάντοτε στο οπτικό πεδίο του επιβάτη που μπαίνει ή βγαίνει από αυτό. Είναι οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Διαθέσιμο αποκλειστικά ως υβριδικό το νέο Honda Jazz.

cars

Νέο Jeep Renegade Plug-in Hybrid. Η πρώτη του εμφάνιση στην Ευρώπη

cars

Ford Galaxy και S-Max επιστρέφουν ως υβριδικά το 2021.

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 10/4/2024

Bury

Νέα Hyundai i10 και i10 NLine: Ανανεωμένα σχεδιαστικά και εκσυγχρονισμένα τεχνολογικά

cars

Skoda Octavia Grand Coupe 1.5 TSi 150 PS. Με ισχυρή ταυτότητα

cars

Το κόστος των ηλεκτρονικών εκτοξεύθηκε τα τελευταία χρόνια!

cars

Jimny, G63 AMG και Wrangler αναμετρούνται εκτός δρόμου!

cars

Αισιόδοξη αλλά επιφυλακτική η Toyota για το 2023

cars