CARSNEWS
AUTONEWS

Audi: Οι Μ.Ε.Κ. έχουν μέλλον ακόμα.

Ενώ παρατηρούμε τις εταιρίες να προχωρούν με την υλοποίηση των μεγαλόπνοων σχεδίων τους στον τομέα του εξηλεκτρισμού, υπάρχουν και ορισμένες ήρεμες φωνές που προτρέπουν τόσο το αγοραστικό κοινό όσο και τους νομοθέτες ανά τον κόσμο να μην προτρέχουν. Φωνές όπως του CEO και επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Audi, Markus Duesmann που δηλώνει με ψυχραιμία και την σωστή δόση ρεαλισμού ότι “θα περάσει καιρός” μέχρι πέσει η αυλαία του τέλους για τις παραδοσιακές μηχανές εσωτερικής καύσης, τονίζοντας παράλληλα (γιατί αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει) ότι οι σύγχρονοι πετρελαιοκινητήρες είναι μακράν οι πιο αποδοτικοί από την τρέχουσα γενιά Μ.Ε.Κ.

Έτσι, η Audi και το VW Group γενικότερα, έχουν την υποχρεώσει να συνεχίσουν την εξέλιξη των κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου ώστε αυτοί να συμμορφώνονται με τους διαρκώς αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών ρύπων (ορισμένες φορές με υψηλό κόστος, όπως στην περίπτωση των TDI) και να παραμείνουν το μονοπάτι του εξηλεκτρισμού, που για την Audi αν θέλουμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, περιλαμβάνει το λανσάρισμα 20 αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων μεταξύ άλλων υβριδικών διαφόρων μορφών, μέχρι το 2025. Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί οι κατασκευαστές έχουν αρχίσει να… τεντώνονται οικονομικά.

Ο Duesmann δηλώνει επίσης ότι ο “θάνατος” της Μ.Ε.Κ. θα είναι μία καθαρά πολιτική απόφαση και δεν πρόκειται να συμβεί ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ευρώπη πιθανότατα θα γίνει το τελευταίο οχυρό του πετρελαιοκινητήρα ενώ ο κινητήρας βενζίνης θα αποδειχθεί μακροβιότερες σε αναπτυσσόμενες αγορές. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι υπάρχουν και εναλλακτικές όπως το CNG, στο οποίο επενδύει και πιστεύει η Audi με τις G-Tron εκδόσεις των μοντέλων της αλλά και το υδρογόνο, το οποίο παρουσιάζει τις δικές του προκλήσεις κυρίως στον τομέα των υποδομών.

The post Audi: Οι Μ.Ε.Κ. έχουν μέλλον ακόμα. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Mini επιβεβαιώνει τον διάδοχο του convertible για το 2025.

cars

Fiat Chrysler Automobiles. Οι σχεδιαστές της  βοηθούν τα παιδιά που έχουν ανάγκη

cars

Νέα στοιχεία για το θανατηφόρο ατύχημα της Uber

cars

Η Mini γιορτάζει 60 χρόνια “Cooper”.

cars

Formula 1: Πέταξε ο Φερστάπεν με νέα εύκολη νίκη στο γκραν πρι Αυστρίας

cars

Ανακύκλωση μπαταριών στο… σπίτι!

cars

Ράλλυ Ακρόπολις: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε η κορυφαία «Αθλητική Διοργάνωση της Χρονιάς»

cars

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση ενόψει των ευρωεκλογών – Ποια θέματα προτάσσει το Μαξίμου – Στη Λιθουανία σήμερα ο πρωθυπουργός

cars

Peugeot. Με συνεχώς ανοδική πορεία σε όλα τα επίπεδα

cars