CARSNEWS
AUTONEWS

Audi: Στο μέλλον τα ηλεκτρικά θα έχουν μικρότερη αυτονομία.

Παρότι βομβαρδιζόμαστε από τις παρουσιάσεις νέων ηλεκτρικών μοντέλων και των φιλόδοξων πλάνων σχεδόν όλων των κατασκευαστών περί του εξηλεκτρισμού της γκάμας τους δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε ακόμα στην είσοδο της στροφής προς την ηλεκτροκίνηση. Έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε και να εξοικειωθούμε με τη νέα τεχνολογία. Γι’ αυτό υπάρχουν ακόμα ελλείψεις στις υποδομές αλλά και… ψυχολογικά προβλήματα όπως το range anxiety που οδηγούν τους κατασκευαστές στο να λανσάρουν ηλεκτρικά μοντέλα με ολοένα και μεγαλύτερες μπαταρίες.

Αυτό όμως δεν πρόκειται να συνεχιστεί για πάντα. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Audi στο περιθώριο της παρουσίασης του ολοκαίνουριου e-tron GT, τα ηλεκτρικά οχήματα στο μέλλον θα προσφέρουν μικρότερη αυτονομία και ο “πόλεμος” για το ποιος θα έχει την μεγαλύτερη μπαταρία ή την μεγαλύτερη εμβέλεια θα λάβει τέλος.

Η τοποθέτηση μεγάλων μπαταριών, ικανών για χιλιάδες χιλιόμετρα είναι μία τάση που δεν είμαι σίγουρος πως θα συνεχιστεί. Αργότερα θα μειωθεί η εμβέλεια καθώς οι πελάτες θα έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και οι υποδομές φόρτισης θα είναι πυκνότερες. Σήμερα, πηγαίνεις σε ένα πρατήριο βενζίνης και ανεφοδιάζεις το αυτοκίνητο σου και ο τρόπος αυτός μοιάζει πολύ φυσικός. Με τα ηλεκτρικά δεν είναι και τόσο. Πρέπει να προσαρμόσεις την συμπεριφορά σου αλλά από τη στιγμή που θα το συνηθίσει ο κόσμος, πιστεύω ότι το μέγεθος των μπαταριών θα μειωθεί επειδή κάνουν τα οχήματα περιττά βαριά και περιττά ακριβά. Και περιττά μεγάλα επίσης.

Δήλωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής εταιρίας αναφέροντας μία αλήθεια που όμως δεν θα διαδραματιστεί στον ίδιο χρόνο σε όλες τις χώρες παγκοσμίως. Από την άλλη, περιμένουμε στο προσεχές μέλλον να ενταθεί η εξέλιξη της τεχνολογίας των μπαταριών βελτιώνοντας τόσο την ενεργειακή πυκνότητα τους (και έτσι μειώνοντας το μέγεθος και το βάρος τους για την ίδια χωρητικότητα) όσο και την τιμή τους. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως ακόμα και τα ηλεκτρικά που βλέπουμε τώρα από τις “μεγάλες” εταιρίες δεν θα έχουν πολύ μεγάλη σχέση από τα ηλεκτρικά που θα αγοράζουμε σε 15 χρόνια από τώρα. Τα αποτελέσματα των χρημάτων που επενδύονται τώρα θα αρχίσουν να φαίνονται στο προσεχές μέλλον οπότε καλό θα ήταν να μην σπεύσουμε να καταδικάσουμε μία τεχνολογία που όχι μόνο δεν έχει δείξει την τελική μορφή της, αλλά απ’ ότι φαίνεται θα αναγκαστούμε να “υπομένουμε” για πολλά χρόνια.

The post Audi: Στο μέλλον τα ηλεκτρικά θα έχουν μικρότερη αυτονομία. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Dacia Sandero– Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η επιτυχία του

cars

Η BMW υπόσχεται solid-state μπαταρία μέχρι το 2025.

cars

Ειδικές εκδόσεις Toyota GR Yaris

cars

Η Gazoo Racing περιποιείται το Toyota Yaris Cross.

cars

Εξελίξεις στον Σασμό: Η Στέλλα μετανιωμένη ζητά συγνώμη από τον Χρήστο

cars

Επίσημη πρώτη για το νέο Audi S3 των 310 ίππων!

cars

Στο νοσοκομείο o Snik – Χειρουργήθηκε σε λαιμό και πόδι

cars

Πρωτοποριακή 10-ετή εγγύηση λανσάρει η Toyota στην Αγγλία.

cars

KIA. Συνεχίζει την ανοδική της πορεία και με τα ηλεκτρικά της

cars