CARSNEWS
AUTONEWS

Audi A3 Sportback 45 TFSIe. Η γκάμα μεγαλώνει με το plug-in υβριδικό των 245 ίππων!

Η Audi συνεχίζει την καμπάνια εξηλεκτρισμού, εστιάζοντας αυτή τη φορά στην compact κατηγορία όπου λανσάρει το A3 Sportback 45 TFSIe. Τον “μεγάλο αδερφό” του A3 Sportback 40 TFSIe που έρχεται με περισσότερα άλογα και ακόμα πιο πλούσιο εξοπλισμό έναντι €41.440 (στην αγορά της Γερμανίας όπου οι πωλήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει).

Το νέο μέλος της οικογένειας του Audi A3 εξοπλίζεται με έναν 1400άρη,υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα ο οποίος παράγει 150 ίππους και 250 Nm και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 80 kW και 330 Nm ροπής. Αυτό σημαίνει ότι συνδυαστικά, το σύστημα παράγει 245 ίππους και 400 Nm ροπής ή αν προτιμάς, 41 άλογα και 50 Nm περισσότερα σε σύγκριση με το “40 TFSIe”. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος στο 6-τάχυτο, S tronic, αυτόματο κιβώτιο και όσο τροφοδοτείται με ενέργεια από την μπαταρία των 13,0 kWh, στέλνει την ισχύ στους τροχούς του εμπρός άξονα. Όταν η μπαταρία εξαντληθεί δε, μπορεί να φορτίσει σε περίπου 5 ώρες χρησιμοποιώντας μία συμβατική οικιακή πρίζα.

Έτσι, το plug-in υβριδικό A3 Sportback είναι σε θέση να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε μόλις 6,8 δευτερόλεπτα και συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι την τελική ταχύτητα των 232 km/h ενώ τα οφέλη του υβριδικού συστήματος επεκτείνονται φυσικά και στον τομέα της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων όπου η Audi ανακοινώνει μία μέση τιμή των 1,4-1,5 λίτρων (στον NEDC κύκλο) και 31-34 γραμμαρίων CO2 ανά χιλιόμετρο. Ενδεικτικό της στόχευσης του A3 Sportback 45 TFSIe είναι ότι ξεκινά πάντοτε σε αμιγώς ηλεκτρικό mode και μπορεί να διανύει έως και 74 χιλιόμετρα (και πάλι στον NEDC κύκλο) χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια. Προσφέρει ωστόσο 4 διαφορετικά modes οδήγησης που ταιριάζουν σε όλες τις συνθήκες: στο “Auto Hybrid” ο βενζινοκινητήρας και ο ηλεκτροκινητήρας διαχωρίζουν τον φόρτο εργασίας με τον βέλτιστο τρόπο, στο “Battery Hold” ή “Battery Charge” το σύστημα είτε διατηρεί το επίπεδο της μπαταρίας είτε το αυξάνει ενώ υπάρχει και το “EV” που θέτει ως προτεραιότητα την κίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Συνυπολόγισε τους μεγαλύτερους δίσκους (340 χιλιοστών μπροστά και 310 πίσω), τα σπορ καθίσματα, τα φιμέ παράθυρα, τον διζωνικό κλιματισμό κ.ά. και έχεις ένα ελκυστικό πακέτο για αυτούς που μπορούν να υποστηρίξουν την περιβαλλοντική συνείδηση τους με ένα υβριδικό Audi.

The post Audi A3 Sportback 45 TFSIe. Η γκάμα μεγαλώνει με το plug-in υβριδικό των 245 ίππων! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Jeep Renegade 4xe S. Eξηλεκτρισμός μεν, διατήρηση του χαρακτήρα δε

cars

Το think tank του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Ψηφιακή Μετάβαση

cars

Κεραμέως για επιστολική ψήφο: Τα προσωπικά στοιχεία των ψηφοφόρων είναι διασφαλισμένα – Τι προβλέπει η νομοθεσία

cars

Άγνωστη έννοια η «οδική ασφάλεια» στην Ελλάδα: Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια

cars

Ταμείο Ανάκαμψης: Τι πρέπει να γίνει για να μην χαθούν 3,3 δισ. ευρώ

cars

Lotus Evora GT410. Έγινε πιο “μαλακή” για να γίνει πιο καθημερινή!

cars

Νέο Volkswagen T7 Multivan. Πιο… νέο από ποτέ!

cars

Νέο Nissan Qashqai. Ξεκίνησε η παραγωγή του στο Σάντερλαντ και προσφέρει μια εμπειρία δεξιοτήτων σε κάθε μαθητή

cars

Porsche Cayenne. Το SUV που την έσωσε έφτασε το πρώτο μεγάλο ορόσημο!

cars