CARSNEWS
NEW MODELS

Audi A8 L Security… με υψηλό δείκτη προστασίας!

Η Audi μένει πιστή στις θωρακισμένες εκδόσεις του A8 με την προηγούμενη να είχε παρουσιαστεί πριν από πέντε χρόνια. Και όπως φαίνεται από τον VIP και επιχειρηματικό κύκλο υπάρχει αρκετή ζήτηση ώστε και η νέα γενιά της γερμανικής λιμουζίνας να βγει σε επίσης θωρακισμένη έκδοση.

Προφανώς αυτό είναι το ασφαλέστερο Audi που μπορεί να αποκτήσει κανείς με προδιαγραφή θωράκισης VR9 και διάφορα ενισχύσεις από κέβλαρ και αλουμίνιο. Τα κρύσταλλα εννοείται πως είναι αλεξίσφαιρα, τα λάστιχα υψηλής αντοχής ruin-flat, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν συστήματα καθαρού αέρα, πυρόσβεσης και επικοινωνίας με τον έξω κόσμο σε περίπτωση εγκλωβισμού.

Αν εξαιρέσει κανείς τα μπλε LED στους προβολείς και τον προσθαφαιρούμενο «φάρο» για τις επείγουσες καταστάσεις εξωτερικά το θωρακισμένο Audi δεν μοιάζει. Με μια πιο προσεκτική ματιά η Security έκδοση που ανακοινώθηκε στην Ρωσία (μιας και η εγκληματικότητα στις απαγωγές βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα) ξεχωρίζει από τις ενισχύσεις της.

Για την θωράκιση της απαιτούνται πάνω από 400 ώρες εργασίας και οι προσθήκες ανεβάζουν το βάρος στα 3.875 κιλά. Κάτω από το καπό υπάρχει ο twin-turbo V8 από το S8 που αποδίδει 575 άλογα και 800 Nm ροπής. Οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα στις επιδόσεις του θωρακισμένου υπέρβαρου A8 πέρα του ότι για λόγους ασφαλείας η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 210 km/h. Όσο για τη τιμή υπολογίστε περίπου στις 700.000-800.000 ευρώ με χρόνο αναμονής στους 3-6 μήνες. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το πρώτο plug-in υβριδικό Audi παρουσιάστηκε πριν από 30 ολόκληρα χρόνια

cars

Στην Ελλάδα η νέα Skoda Octavia με τιμή έκπληξη

cars

Αυτό είναι το πρώτο… χορταστικό trailer του Fast and Furious 9 (Video)

cars

Επτά coupe που χάσαμε και μας λείπουν

cars

Καλπάζει το καυτό Hyundai i20 N στο Nurburgring (video)

cars

Polygon: Το υπερσύγχρονο κέντρο δοκιμών πρόσκρουσης της Skoda (photos-video)

cars

Αυτό είναι το high-tech τιμόνι της νέας Mercedes S-Class

cars

Τι θα κάνει η Volkswagen με τα μικρότερα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα;

cars

Ποιά αυτοκίνητα παρουσιάζουν τις περισσότερες και ποιά τις λιγότερες ζημιές

cars