CARSNEWS
NEW MODELS

Audi R8 “Green Hell”: Μια πιο πισταδόρικη έκδοση με στόχο τα ρεκόρ

H Audi φαίνεται ότι ετοιμάζει μια πιο ακραία έκδοση του R8 και ήδη έχει βρει την ονομασία της. Θα λέγεται “Green Hell” από την παρατσούκλι του Nurburgring που είναι για όσους δεν το γνωρίζουν Πράσινη Κόλαση.

Το εμπορικό σήμα έχει κατατεθεί στις αρμόδιες γερμανικές υπηρεσίες στις 10 Μαρτίου και αναμένεται να πάρει σύντομα έγκριση. Η αίτηση λέει ότι η συγκεκριμένη ονομασία μπορεί να αφορά αυτοκίνητα, ανταλλακτικά και διάφορα έξτρα στοιχεία που τοποθετούνται στο αυτοκίνητο. 

Μπορεί βέβαια όλα αυτά να είναι απλά μία προσπάθεια κατοχύρωσης μιας ονομασίας από την Audi κάτι που συνηθίζουν οι εταιρίες. Μπορεί όμως να σημαίνει και την ενδεχόμενη παρουσίαση μιας πιο πισταδόρικης έκδοσης του R8, ένα κύκνειο άσμα πριν το μοντέλο της Audi κλείσει την ζωή του.

Ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορούσε να έχει μειωμένο βάρος και μεγαλύτερη ισχύ από τα 620 άλογα που αποδίδει σήμερα ο ατμοσφαιρικός V10. Και σαφως καλύτερες επιδόσεις από τα 3,1 δευτερόλεπτα που χρειάζεται για το 0-100 km/h ή τα 331 km/h της τελικής του ταχύτητας.

Μία άλλη εκδοχή της ιστορίας είναι ότι ένα ενδεχόμενο R8 Green Hell θα είναι μία σπέσιαλ έκδοση η οποία θα προσπαθήσει να πάρει το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής από την Lamborghini Aventador SVJ. Kάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ολοκληρώσει τον γύρο σε λιγότερο από 6 λεπτά και 44.95 δευτερόλεπτα. Δεν γνωρίζουμε πάντως τι απ’ όλα αυτά ισχύει, αλλά σαν λογότυπο, το Green Hell αφήνει πολλές υποσχέσεις.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ποιος πιλότος της Formula 1 πλήρωσε 2 εκατ. δολάρια για την «ελευθερία» συναθλητή του;

cars

Το μικρό και προσιτό Land Rover Defender είναι γεγονός

cars

Δέκα μονοθέσια της F1 που… τράβηξαν τα βλέμματα!

cars

VW Nivus: Το νέο μικρό SUV των Γερμανών (Video)

cars

Techtalk: Ο έλεγχος των ελαστικών (βίντεο)

cars

Το νέο μικρό SUV της Volkswagen εντυπωσιάζει

cars

Νέο VW Golf GTE: Στην Autobahn με 230 km/h! (βίντεο)

cars

Τί γίνεται όταν βάλεις πέντε διαφορετικά καύσιμα μαζί σε ένα ξεχαρβαλωμένο Lada; (Video)

cars

Κορωνοϊός: Προσωρινή παύση λειτουργίας και από τις Bosch και Continental

cars