CARSNEWS
AUTONEWS

Audi SQ2 facelift. Αισθητική και τεχνολογική ανανέωση.

Δύο χρόνια έχουν περάσει μονάχα από το ντεμπούτο του SQ2 αλλά με την συμβατική έκδοση του Audi Q2 να έχει ανανεωθεί ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η πιο… θερμή έκδοση δεν θα μπορούσε να καθυστερήσει πολύ. Έτσι, η γερμανική εταιρία σχεδίασε και μας παρουσιάζει μία σειρά αλλαγών για την σπορ εκδοχή του μικρού crossover της, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στην εμφάνιση και την τεχνολογία με την οποία εξοπλίζεται και αφήνοντας στην άκρη μία όποια αναβάθμιση του κινητήριου συνόλου.

Ο δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος, τετρακύλινδρος TFSI λοιπόν έχει διατηρήσει την θέση του κάτω από το καπό του SQ2 αποδίδοντας 300 ίππους και 400 Nm ροπής και εξακολουθεί να συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και φυσικά, το quattro σύστημα τετρακίνησης της Audi. Χάρη σε αυτό το σύνολο, το σπορ crossover ολοκληρώνει το σπριντ στα 100 km/h σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα και συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα των 250 km/h, ενώ την ίδια ώρα και με πιο… φυσιολογικούς ρυθμούς, η μέση κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα 7,7 λίτρα βενζινης ανά 100 χιλιόμετρα. Ίδια είναι και η “S Sport” ανάρτηση που χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 20 χιλιοστά σε σύγκριση με την standard έκδοση αλλά και το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης ενώ το σύστημα διεύθυνσης συνεχίζει να αποτελείται από δίσκους 340 χιλιοστών στους τροχούς του εμπρός άξονα και 310 χιλιοστών σε αυτούς του πίσω . Αν λοιπόν δεν άλλαξε τίποτα σε αυτούς τους τομείς, τι άλλαξε;

Καταρχάς κάποιες λεπτομέρειες στην εμφάνιση. Η οκταγωνική “Singleframe” γρίλια κάθεται λίγο χαμηλότερα στην μάσκα και διαθέτει λίγο διαφορετικό μοτίβο και για πρώτη φορά, η Audi προσφέρει προαιρετικά, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Matrix LED – τα standard είναι LED τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω. Ανάλογα διακριτικές είναι οι επεμβάσεις και στον πίσω προφυλακτήρα ενώ προσφέρονται, προαιρετικά και πάλι, δύο πακέτα που αλλάζουν τον χρωματισμό σε διάφορα σημεία του αμαξώματος (βλ. καθρέφτες, γρίλια, διαχύτης, απολήξεις της εξάτμισης κ.ά.) από ασημί σε μαύρο. Το look του ανανεωμένου Audi SQ2 ολοκληρώνουν οι 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος που “ντύνονται” με ελαστικά 235/45 αλλά η γκάμα περιλαμβάνει και 19άρες για όποιον επιθυμεί κάτι περισσότερο. Η εταιρία δεν έδωσε στη δημοσιότητα πολλές φωτογραφίες από την καμπίνα αλλά αναφέρει πως εκεί θα βρούμε τα σπορ καθίσματα, το επίσης σπορ, πολυλειτουργικό τιμόνο και το αυτόματο σύστημα κλιματισμού ενώ στον κατάλογο των extras, ξεχωρίζουν το εντυπωσιακό “Virtual Cockpit” με τις εξεικευμένες προβολές, το κορυφαίο ηχοσύστημα της Bang & Olufsen και μία σειρά συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης πέραν αυτών που ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με την Audi, οι παραγγελίες για το ανανεωμένο SQ2 θα ξεκινήσουν σύντομα στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, με την τιμή του μοντέλου να ξεκινούν από τα €45.700 στην εγχώρια αγορά και τις παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021.

The post Audi SQ2 facelift. Αισθητική και τεχνολογική ανανέωση. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ford. Υποστήριξη σε ενδιαφέρον και επίκαιρο συνέδριο

cars

Στην άκρη της.. Χαλκιδικής με Skoda Kamiq. No mans land!

cars

Audi. Δίνει νέα διάσταση στη τεχνολογία των φώτων

cars

Η Mazda ανακοίνωσε έναν νέο, 6-κύλινδρο κινητήρα!

cars

Το car sharing υπάρχει και στη χώρα μας και μάλιστα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

cars

ΑΔΜΗΕ: Δυναμική είσοδος στην αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με την GRID Telecom

cars

Nέα Ford Mustang Mach-E. Διαθέσιμη και στη χώρα μας καθώς ανακοινώθηκαν και οι τιμές της

cars

Ποια Performante; Η νέα Huracan STO είναι η κορυφαία Huracan!

cars

Φοβάστε τα αεροπλάνα; Έτσι, θα παραμείνετε ήρεμοι

cars