CARSNEWS
AUTONEWS

Audi SQ7 & SQ8: Διαθέσιμα και με V8 βενζινοκινητήρα 507 ίππων.

Τόσο το SQ8 τον Ιούνιο του περασμένου έτους όσο και το SQ7 έναν μήνα αργότερα, λανσαρίστηκαν στην Ευρωπαϊκή αγορά με έναν πανίσχυρο, 4-λιτρο, twin-turbo αλλά και mild-hybrid diesel κινητήρα ο οποίος ήταν ικανός για 435 ίππους και 900 Nm ροπής. Κάτι παραπάνω από όσα χρειάζονται για να χαρίσει, μαζί με τις ανάλογες επεμβάσεις στο πλαίσιο, την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης, σπορ χαρακτηριστικά στα δύο μεγάλα SUV της γερμανικής φίρμας. Λίγο καιρό μετά όμως, έγινε γνωστό ότι αμφότερα τα SQ7 και SQ8 θα πωλούνται στην Αμερική όπου οι πετρελαιοκινητήρες δεν χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης, με έναν twin-turbo V8 βενζινοκινητήρα ο οποίος παράγει 507 ίππους και 770 Nm ροπής!

Τώρα, ο κινητήρας αυτός είναι διαθέσιμος και στους ευρωπαίους πελάτες της Audi, με ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά έναντι 93,287 και 101.085 ευρώ στην Γερμανία για το SQ7 και το SQ8 αντίστοιχα! Σύμφωνα με την γερμανική μάρκα, το σπριντ στα 100 km/h ολοκληρώνεται χάρη στον νέο κινητήρα σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h ενώ για την επιτάχυνση από τα 80, στα 120 km/h που είναι μία κοινή και καθημερινή δοκιμασία ουσίας, δεν χρειάζονται περισσότερα από 3,8 δευτερόλεπτα! Εκτός από τον ισχυρότερο κινητήρα, τα δύο μοντέλα εξοπλίζονται με το σύστημα αερανάρτησης της εταιρίας και ένα σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το ηλεκτρομηχανικό, “ενεργό” σύστημα περιορισμού των κλίσεων και το σπορ διαφορικό που κατανέμει την ροπή ανάμεσα στους δύο άξονες ανάλογα με τις απαιτήσεις του καθενός. Standard είναι και οι ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών (διαθέσιμες προαιρετικά έως και 22 ιντσών) για το SQ7 και 21 ιντσών (διαθέσιμες προαιρετικά έως και 23 ιντσών) για το SQ8.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η νέα BMW X1 M35i xDrive είναι ένα μοντέλο επιδόσεων με κινητήρα 300 ίππων

cars

Το Mini Cooper SE γυρνά στο Nurburgring “αφρενάριστο”.

cars

Ξεκίνησε η παραγωγή και της 2 Series Gran Coupe.

cars

«Δεν θα το παίξω άγιος»: Η κατάθεση του ηθοποιού από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» που κατηγορείται ότι έκλεβε αυτοκίνητα

cars

Νέο Skoda Fabia. Υπόσχεται τεχνολογία, design και χώρους!

cars

Εκστρατεία από την ΤτΕ για ασφαλείς πληρωμές – «Αν το πατήσεις… θα την πατήσεις»

cars

Ford. Ξεκίνησε τη λειτουργία της

cars

Honda: Σταματά τις πωλήσεις diesel στην Ευρώπη το 2021!

cars

Το Mitsubishi Mi-Tech είναι ένα “παιχνιδιάρικο” concept με ενδιαφέρουσα τεχνολογία.

cars