CARSNEWS
MOTONEWS

Benda Napoleon 450 – Νέος V2, νέα cruiser

Ο οργασμός της Benda δεν έχει τελειωμό, καθώς συνεχίζει να παρουσιάζει αφειδώς νέους κινητήρες και μοτοσυκλέτες.

Η Benda Motor Group, γνωστή ως Zhejiang Changling Binjiang Motorcycle Co., Ltd., είναι ένα από τα νέα τέκνα της κινέζικης μοτοβιομηχανίας που αναδείχθηκαν τα τελευταία χρόνια του μεγάλου εξαγωγικού κύματος της Κίνας.

Έχει ήδη εξασφαλίσει το πρώτο της σταθερό πάτημα στην Ευρώπη με αντιπροσωπείες στην Ιβηρική (Ισπανία, Πορτογαλία), Αγγλία, Αυστρία, Γαλλία και Γερμανία, εισάγοντας προς το παρόν μια γκάμα αποτελούμενη σχεδόν αποκλειστικά από cruisers σε κυβισμούς κυρίως από 125 ως 400 cc.

Benda Napoloen 450 2

Λέμε προς το παρόν διότι η Benda τα τελευταία τρία χρόνια έχει επιδείξει ένα οπλοστάσιο υπό εξέλιξη που περιλαμβάνει τετρακύλινδρο σε σειρά 680 cc, δύο V4 σε 1200 και 500 cc, καθώς και σχέδια για έναν μικρό V2 300 cc με υπερσυμπιεστή! Μάλιστα, το power cruiser LFC700 και το “αδελφό” roadster FLS700 με τον τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα έχουν ήδη ανακοινωθεί σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές όπως η Αυστρία και η Γαλλία.

Παρότι λοιπόν αυτή τη στιγμή η Benda εμφανίζεται να έχει περισσότερους κινητήρες από μοντέλα στη γκάμα της, δεν είχε κανένα πρόβλημα να εμφανίσει στην Κίνα μια νέα μοτοσυκλέτα με … έναν ακόμη φρέσκο κινητήρα.

Benda Napoloen 450 8

Αυτή τη φορά μιλάμε για έναν υγρόψυκτο V2 448 cc, 50 hp και 4.6 kgm για 190 κιλά, με εξωτερική εμφάνιση που ειδικά στις κεφαλές των κυλίνδρων μιμείται σαφέστατα το σχέδιο του υγρόψυκτου κινητήρα της Harley-Davidson, Revolution Max.

Το βασικό χαρακτηριστικό του νέου μοντέλου ωστόσο είναι το μπροστινό σύστημα ανάρτησης που αποτελείται από ένα αρθρωτό πιρούνι Hossack, δηλαδή το αυθεντικό πατενταρισμένο σύστημα στο οποίο βασίστηκαν τα Telelever και Duolever της BMW Motorrad.

Benda Napoloen 450 4

Το μέλλον της μοτοσυκλέτας δεν είναι γνωστό, αν πάντως μας λέει κάτι το όνομά της, Napoleon 450, είναι πως μοιάζει να έχει επιλεχθεί με γνώμονα την οικειότητά του για τους Ευρωπαίους πελάτες.

Με κινητήρα που μοιάζει σχεδόν έτοιμος να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Α2 κατηγορίας και δεδομένη την πρόθεση της Benda να επεκταθεί δυναμικά σε όλη την Ευρώπη, το κλασικίζον Napoleon 450 πιθανότατα θα βρει τον δρόμο του προς τα μέρη μας.

Προς το παρόν πάντως το θέμα μας αφορά σε φιλολογικό επίπεδο, καθώς η Benda δεν έχει αντιπρόσωπο στην Ελλάδα, ούτε έχουμε ακούσει σχετικές φήμες για ενδιαφέρον από κάποια ελληνική εταιρεία. Όχι ακόμη τουλάχιστον.

Related Articles

Προκλητική σύνδεση Μοτοσικλετιστών με εμπόριο ναρκωτικών σε Video από ρεπορτάζ της ΕΡΤ – VIDEO

cars

Zeths One-Joy 125 – Αντιγραφή με διαπιστευτήρια βλασφημίας!

cars

Παρουσίαση της νέας Suzuki GSX-S 1000GX στην Ελλάδα

cars

Τροχαίο με μοτοσυκλέτα στο Ηράκλειο – Νοσηλεύεται ο 20χρονος οδηγός (ΒΙΝΤΕΟ)

cars

CFMOTO 450NK: Με σπορ εμφάνιση και απόδοση 46 ίππων.

cars

Συνελήφθησαν τρεις 15χρονοι και ένας 16χρονος στο κέντρο της Καλαμάτας με κλεμμένη μοτοσυκλέτα-Συλλήψεις και για τους γονείς τους

cars

Video Test Ride – Royal Enfield Interceptor 650

cars

Οι όροι του Διαγωνισμού των 5 σετ ελαστικών μοτοσικλέτας του carandmotor.gr

cars

Sfida τη λένε και είναι δύσκολο να πιστέψεις πως είναι μια Honda CX500

cars