CARSNEWS
AUTONEWS

Bentley Bentayga Hybrid facelift. Υβριδική αλλά και πάλι, πολύ πεινασμένη!

Δεκατρείς μήνες μετά την παρουσίαση της πρώτης Bentayga Hybrid και περίπου 6 μήνες μετά την αποκάλυψη του facelift της βασικής Bentayga, η Bentley μας δίνει την Bentayga Hybrid facelift με μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές, κυρίως στην καμπίνα. Πριν φτάσουμε εκεί όμως, ας ξεκινήσουμε με κάτι που έχει μείνει ίδιο και μιλάμε φυσικά για το plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο, που αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων ο οποίος συνδυαζόμενος με έναν ηλεκτροκινητήρα, προσφέρει στον τυχερό ιδιοκτήτη 450 ίππους και 700 Nm ροπής – ακριβώς ότι χρειάζεται το μεγάλο SUV για να “καταπίνει” τα χιλιόμετρα.

Καμία αλλαγή δεν έχει γίνει ούτε στην μπαταρία των 17,6 kWh που χαρίζει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 50 χιλιομέτρων. Λογικό, καθώς σύμφωνα με την αγγλική μάρκα, το 90% των ιδιοκτητών Bentayga Hybrid οδηγεί το αυτοκίνητο του καθημερινά ή αρκετές φορές την εβδομάδα και περίπου οι μισοί εξ αυτών, οδηγούν λιγότερα από 50 χιλιόμετρα κάθε φορά. Επομένως, δεν παρουσιάστηκε κάποιος λόγος για την αναβάθμιση των “ηλεκτρικών” δυνατοτήτων του μοντέλου, δεδομένου ότι η μπαταρία φορτίζει σε περίπου 2,5 ώρες ή μέσω του συστήματος ανάκτησης ενέργειας. Το “Hybrid Efficiency Navigation” δε, φροντίζει για την βέλτιστη χρήση της διαθέσιμης ενέργειας είτε αλλάζοντας αυτόματα ανάμεσα στον βενζινοκινητήρα και τον ηλεκτροκινητήρα, είτε δονώντας το πεντάλ του γκαζιού για να ενθαρρύνει τον οδηγό να coastάρει.

Τέλος, όσον αφορά στην εμφάνιση, οι αλλαγές που έχουν γίνει στην υβριδική έκδοση αντικατοπτρίζουν αυτές της standard Bentayga με ελαφρώς διαφορετική μάσκα, ανασχεδιασμένα πίσω φανάρια και πολύ πιο σημαντικά, αναβαθμισμένο ηχοσύστημα που καταργεί πολλά από τα κουμπιά της προ-facelift έκδοσης για ένα πιο καθαρό και μοντέρνο look. Περιμένουμε την Bentley Bentayga Hybrid facelift να φτάσεις στις εκθέσεις της εταιρίας περί τα μέσα του καλοκαιριού με τιμή που λογικά, θα είναι λίγο υψηλότερη από αυτήν του μοντέλου που αντικαθιστά.

The post Bentley Bentayga Hybrid facelift. Υβριδική αλλά και πάλι, πολύ πεινασμένη! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Infiniti αποσύρεται από την F1.

cars

Jeep Renegade 4xe & Compass 4xe. Διαθέσιμα και στη χώρα μας με σημαντικά πλεονεκτήματα

cars

Hyundai. Πιστεύει και επενδύει στο υδρογόνο

cars

Fiat. Με σημαντικές προσφορές

cars

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές

cars

Volkswagen Project Trinity. Όχι απλά το επόμενο βήμα, αλλά κάτι εντελώς νέο!

cars

Η Citroën στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Σαγκάης

cars

Φυσικά χωράει ένας V8 στο Mini λέει η Powerflex

cars

Μεγάλη ελληνική ομάδα για Ζαγαρίτη – Ανανεώνει και πωλείται με 8 εκατ. ο Βαγιαννίδης!

cars