CARSNEWS
AUTONEWS

Bentley Continental GT Speed. Η πιο δυναμική Bentley στην ιστορία.

Η Bentley μπορεί να μην φημίζεται για τον δυναμισμό και την αθλητικότητα των μοντέλων της, έχοντας επιλέξει να εστιάσει στην πολυτέλεια, το ραφινάρισμα και την άνεση αλλά όταν αποφασίζει να εμφυσήσει λίγη παραπάνω ταχύτητα και έναν πιο σπορ χαρακτήρα σε κάποιο μοντέλο της, το κάνει με στιλ και ουσία. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα δεν είναι άλλο από την Continental GT Speed που πραγματοποίησε το διαδικτυακό ντεμπούτο της πριν από μερικές ώρες και υπόσχεται επιδόσεις χωρίς να θυσιάζει την παρεχόμενη άνεση ή πολυτέλεια. Πώς;

Καταρχάς, ο 6-λιτρος, twin-turbo W12 βενζινοκινητήρας αναβαθμίστηκε και παράγει πλέον 659 ίππους και 900 Nm ροπής. Συνεχίζει να συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το σύστημα τετρακίνησης (που έχει καλιμπραριστεί με νέες ρυθμίσεις ειδικά για την “Speed”) με αποτέλεσμα τα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να διαμορφώνεται στα 335 km/h. Εκτός από την αύξηση στην ιπποδύναμη, το βελτιωμένο drivetrain έχει ρυθμιστεί ώστε να είναι πιο… επιθετικό, κρατώντας τον κινητήρα σε υψηλές στροφές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με το κιβώτιο να είναι προγραμματισμένο να επιλέγει την επόμενη σχέση αργότερα και την προηγούμενη νωρίτερα.

Ανάλογες είναι οι επεμβάσεις και στα υπόλοιπα μηχανικά. Η Continental GT Speed δανείζεται το σύστημα τετραδιεύθυνσης της μεγαλύτερης, Flying Spur, βελτιώνοντας την ευστάθεια σε υψηλές και την ευελιξία σε χαμηλές ταχύτητες ενώ για πρώτη φορά, η Bentley εξοπλίζει ένα αυτοκίνητο της με ηλεκτρονικό διαφορικό στον πίσω άξονα που συνδυάζεται με το traction control και τα ενεργά συστήματα του πλαισίου αναβαθμίζοντας της επιδόσεις στον… διαμήκη άξονα και προσφέροντας καλύτερη ρύθμιση της συμπεριφοράς του οχήματος με το γκάζι. Από την εξίσωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν σταθερές όπως η ενεργή αερανάρτηση της αγγλικής φίρμας, τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα (με νέες ρυθμίσεις ειδικά για την περίσταση) καθώς και το νέο αλλά προαιρετικό, σύστημα πέδησης που αποτελείται από carbon silicon carbide δίσκους και 10-πίστονες δαγκάνες εμπρός.

Στον τομέα της εμφάνισης δεν έχουμε να αναφέρουμε πολλά καθώς η Speed διαφοροποιείται από την υπόλοιπη οικογένεια χάρη στην μαύρη γρίλια εμπρός, νέα μαρσπιέ, κάποια διακριτικά, χρωμιωμένα διακοσμητικά και τις νέες ζάντες ελαφρού κράματος 22 ιντσών ενώ στην καμπίνα υπάρχουν ακόμα λιγότερες διαφορές, που παίρνουν τη μορφή της Alcantara και μερικών καπιτονέ επενδύσεων.

The post Bentley Continental GT Speed. Η πιο δυναμική Bentley στην ιστορία. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Jaguar γιορτάζει την 60η επέτειο της E-Type με μία ξεχωριστή F-Type.

cars

Αυτά είναι τα 20 οχήματα που δώρισε η “Παπαστράτος” στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

cars

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά της απαγόρευσης του TikTok στις ΗΠΑ

cars

BMW X5  xDrive 45e. Τεχνολογία και άνεση

cars

Alfa Romeo Giulietta. Και Alfa Romeo και πιο προσιτή από κάθε άλλη φορά με τιμή από 15990 Ευρώ

cars

Ford. Με χρηματοδοτικό που κάνει την απόκτηση αυτοκινήτου, εύκολη

cars

Παράνομο παρκάρισμα, υπερβολική ταχύτητα, έλλειψη άδειας οδήγησης – Οι τροχαίες παραβάσεις που διατηρούν τα… πρωτεία

cars

Το νέο Subaru BRZ μας δείχνει το πρόσωπο του.

cars

Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW M8 Gran Coupe!

cars