CARSNEWS
AUTONEWS

Bike Friendly Diakopes. Διακοπές στον Αστερισμό του Ποδηλάτου!

Είναι κάτι στιγμές που ο “κρυφός” μας εαυτός θέλει να επαναστατήσει! Παίρνει λοιπόν μία γομολάστιχα, και διαγράφει πολλά πράγματα από εκείνα που δεν θα ήθελε να θυμάται στην ζωή του! Φυσικά και δεν πεθαίνει αφού στο χέρι του κρατάει καλά το τηλεκοντρόλ, της τηλεόρασης! Τότε όμως είναι που αρχίζει να ξυπνά μέσα του ο Ιντιάνα Τζόυνς, τότε είναι που η ανάγκη για επιστροφή στην φύση γίνεται πιο επιτακτική , και αρχίζει να ονειρεύεται ότι εξερευνά, παρθένα δάση, ποταμούς και απολαμβάνει τις ορθοπεταλιές πάνω σε ένα σύγχρονο ηλεκτρικό ποδήλατο, εκπληρώνοντας τα όνειρα του! Τότε, σαν ένας άλλος άνθρωπος αποκωδικοποιεί τα μηνύματα, που στέλνει το υποσυνείδητο και προετοιμάζει μία από τις ωραιότερες αποδράσεις της ζωής του! Αυτές, είναι λίγες σκέψεις για όλους εσάς που ναι μεν το σκέφτεστε αλλά ποτέ δεν κάνετε το μεγάλο βήμα να υλοποιήσετε ένα όνειρο που σίγουρα, κάποτε βασάνισε τα όνειρα σας! Ο σύγχρονος τρόπος ζωής κατάφερε να μας εγκλωβίσει μέσα στις πόλεις, όπου τα πάντα κινούνται με τόσο υψηλές ταχύτητες, όπου στο τέλος της ημέρας δεν θυμόμαστε τίποτα!

Κάπου εδώ είναι που ξαφνικά μπαίνει στην ζωή μας το ποδήλατο το οποίο κατεβάζει τους ρυθμούς έντασης και λυτρώνει την ζωή μας, καθώς απολαμβάνουμε τόσες πολλές εικόνες οι οποίες ως εκ θαύματος, χωρούν στο μυαλό μας! Αξέχαστο μου έχει μείνει το καλοκαίρι του 2016, τότε που ποδηλάτησα περισσότερα από 2.400 χιλιομετράκια, από το Βέρμιο της Ημαθίας στην Τραπεζούντα της γειτονικής Τουρκίας, σε διάστημα 20 ημερών. Πέντε χρόνια μετά, υπήρξαν αρκετές φορές κατά τις οποίες κάθε φορά που «ζορίζομαι», φέρνω στο μυαλό μου ένα ολόκληρο πανόραμα από εικόνες οι οποίες εναλλάσσονται, και αλλάζουν την διάθεσή μου ευχάριστα! Στην Ελλάδα τα μέρη όπου μπορεί να επισκεφτεί κανείς με ένα ποδήλατο είναι τόσα πολλά που δεν ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει! Η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία, η Χαλκιδική, η Ήπειρος, η Θράκη, η Μακεδονία αλλά και αρκετά από τα νησιά μας αποτελούν ποδηλατικούς προορισμούς, όπου μπορεί να ταξιδέψει κανείς με ένα Touring ποδήλατο,  καλό εξοπλισμό, και, ασφάλεια. Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση, είναι να διαθέτουμε μια υποτυπώδη φυσική κατάσταση, έτσι ώστε μόλις φτάσουμε στις πρώτες ανηφόρες, να μην χαλάσουμε τις διακοπές μας και επιστρέψουμε με το λεωφορείο της γραμμής!

Η επιλογή του κατάλληλου ποδηλάτου είναι το σοβαρότερο βήμα για να περάσετε καλά στις διακοπές σας. Στην Ελληνική αγορά τα περισσότερα καταστήματα είναι ενημερωμένα και το προσωπικό τους αρκετά εξειδικευμένο προκειμένου να σας συμβουλέψει ποιο  ποδήλατο σας ταιριάζει και δεν θα σας κουράσει! Ο εξοπλισμός για διαβίωση στην φύση και τους δρόμους της πατρίδας μας, χωράει πλέον στα «ειδικά αδιάβροχα σακίδια» τα οποία θα πρέπει να τοποθετηθούν με προσοχή, καθώς θα ποδηλατείτε αρκετές ώρες και δεν πρέπει να σας ενοχλούν. Επίσης φροντίστε να ταξιδέψετε φορώντας πάντοτε κράνος, ποδηλατικά ρούχα και παπούτσια, και ο εξοπλισμός σας να τηρεί τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας.

Πριν ξεκινήσετε!

Καλό είναι πριν από την πρώτη ορθοπεταλιά σας, να ποδηλατήσετε μαζί με τον εξοπλισμό που θα έχετε μαζί σας στις διακοπές διανύοντας μικρές αποστάσεις καθώς θα χρειαστεί να κάνετε αρκετά σεταρίσματα στο ποδήλατό σας. Μην ξεχνάτε ότι το ποδήλατο των διακοπών σας θα είναι αρκετά βαρύ, και απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς. Σημαντικός παράγοντας για την ασφάλειά σας στο ταξίδι είναι και η σωστή επιλογή των φρένων καθώς το βαρύ ποδήλατο θα πρέπει να σταματάει απροβλημάτιστα σε όλα τα εδάφη που θα κινηθείτε! Αξίζει να τοποθετήσετε ένα έξυπνο διπλό στάντ, κάτω από τον κεντρικό άξονα, το οποίο προσφέρει μια αρμονική ισορροπία στο φορτωμένο ποδήλατό όταν σταθμεύετε.

Πόσες ώρες θα ταξιδεύετε?

Συνήθως το καλοκαίρι στην Ελλάδα οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι αρκετά υψηλές. Προτιμήστε να ξεκινάτε την διαδρομή σας αρκετά νωρίς το πρωί, και να κάνετε μικρές στάσεις για καφεδάκι και φωτογραφίες ανά δίωρο, έτσι ώστε να περνά ευχάριστα η μέρα σας και να μην σας κουράζει η απόσταση! Πάντως ένα πεντάωρο την ημέρα σε περίοδο που θέλετε να κάνετε διακοπές νομίζω πως είναι αρκετό!! Τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα αν στις εναλλακτικές διακοπές σας δεν είστε μόνοι. Τότε σίγουρα θα μαζέψετε περισσότερα χιλιόμετρα, θα χαρείτε αρκετές ομορφιές του τοπίου, και το ταξίδι θα σας μείνει αξέχαστο!

Το ταξίδι!

Η Ελλάδα μας έχει αρκετούς επαρχιακούς δρόμους οι οποίοι μπορούν να σας κρατήσουν μακριά από τα καλοκαιρινά μποτιλιαρίσματα που επικρατούν σε πολλά σημεία. Μην λησμονείται πως απαγορεύεται η είσοδός σας σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, και το πρόστιμο που θα σας επιβληθεί είναι 800€. Προγραμματίστε την πορεία της διαδρομής σας, συμβουλευτείτε τους χάρτες που έχετε κατεβάσει στο Smart Phone, και τοποθετήστε το σε ειδική βάση στο τιμόνι σας, έτσι ώστε να έχετε τα μάτια σας στον δρόμο. Ένα power bank ή ένας ηλιακός φορτιστής θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος όταν κατασκηνώνετε και θα έχετε την ανάγκη να σηκώνετε φωτό στα social media. Ε τώρα, που και πού φροντίστε να παίρνεται Κανά τηλέφωνο στην μαμά και  τον μπαμπά! Στα ορεινά χωριά, καλό είναι να έχετε το νού σας στα Τσομπανόσκυλα, τα οποία βέβαια είναι φύλακες άγγελοι, στα καλοκαιρινά χειμαδιά από την άλλη όμως θέλουν να δείξουν στον αμέριμνο επισκέπτη ότι στα μέρη τους είναι αφεντικά! Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά ούτε και ξεφωνήματα! Χτυπήστε τα κουδουνάκια σας σαν να τα χαιρετάτε!

Bike Friendly places.

Από την Κρήτη, την Κω, την ποδηλατομάνα Ρόδο, και από εκεί στα Τρίκαλα, την Λίμνη Πλαστήρα, τα Μετέωρα, την Μακεδονία, την Ήπειρο, και την Χαλκιδική, υπάρχουν σηματοδοτημένες διαδρομές όπου κανείς μπορεί να ακολουθήσει και να βρεθεί σε μέρη μαγικά και ονειρεμένα, διασχίζοντας γραφικά χωριουδάκια, όπου θα βρείτε και «του πουλιού το γάλα»! Ο ποδηλάτης ως Τουρίστας δεν ενοχλεί! Είναι ήρεμος, απολαμβάνει την άγνωστη ζωή που συναντά στις τοπικές κοινωνίες, σέβεται την φύση, απολαμβάνει την ελευθερία κίνησης, και γεμίζει τις μπαταρίες της ζωής του με ανεξίτηλες εικόνες που θα θυμάται πάντα στην ζωή του!

Καλές  ποδήλατό Διακοπές

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έφυγε από την ζωή ο πρώην πατριάρχης του VW Group, Ferdinand Piech.

cars

Skoda Scala Monte Carlo. Συνεχίζει την παράδοση.

cars

Νέα BMW 4 Series! Χαράζει τον δικό της δρόμο!

cars

Volvo. Eνισχύει τη συνεργασία της με την NVIDIA

cars

Η διπλή εκπροσώπηση του Παναθηναϊκό στο Top10 της Euroleague με Σλούκα-Λεσόρ και Μπαλτσερόφσκι

cars

Dacia Duster 1.3 TCe 150 PS. Αποκάλυψη

cars

Mitsubishi Outlander PHEV. Χωρίς φόρο για εταιρική χρήση

cars

Abarth 695 70ο Anniversario. Διαθέσιμο και στη χώρα μας

cars

Η μάχη της Ελλάδας με το Καζακστάν για την πρόκριση στο Euro 2024 στον Alpha

cars