CARSNEWS
NEW MODELS

Bill Gates: «Δεν θα υπάρξουν ηλεκτροκίνητοι τράκτορες»

Ο κ. Bill Gates, ο συνιδρυτής της «Microsoft», έγραψε στο προσωπικό ιστολόγιό του την άποψή του σχετικά με τη μαζική κατασκευή αμιγώς ηλεκτροκίνητων τρακτόρων οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται στις μεταφορές, ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται για την κατασκευή αντίστοιχης τεχνολογίας ιδιωτικών αεροπλάνων. Βάσει των γραφομένων του, η άποψή του είναι ότι «πιθανόν ποτέ» δεν θα υπάρξουν τράκτορες ή ιδιωτικά jets τα οποία θα κινούνται αποκλειστικά από μπαταρίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα είναι και θα παραμένει το βάρος αυτών, το οποίο θα διατηρείται σημαντικός αρνητικός παράγοντας όσο και εάν εξελιχθούν.

Αντιθέτως, ο κ. Gates (φωτογραφία) θεωρεί την ηλεκτροκίνηση ως την καλύτερη λύση για κοντινές μετακινήσεις και για την προστασία του περιβάλλοντος. Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι έχει αγοράσει το πρώτο του αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα το οποίο είναι μία Porsche Taycan Turbo S. Συγκεκριμένα, o κ. Gates έγραψε σχετικά: «Σύντομα, θα μπορείτε να αγοράσετε ένα ηλεκτροκίνητο pickup όχημα, χάρη στις προσπάθειες παραδοσιακών εταιρειών όπως η GM και η Ford αλλά και καινούργιων όπως η Rivian και η Bollinger». Ο κ. Gates απέφυγε να αναφέρει την Tesla και το Cybertruck, καθώς έχει υπάρξει προηγούμενο παρεξήγησης με τον κ. Elon Musk, τον Διευθύνων Σύμβουλο αυτής.

Στην ανάρτησή του, συνεχίζει γράφοντας «Δεν θα υπάρξουν, όμως, ηλεκτροκίνητοι τράκτορες ή ιδιωτικά αεροπλάνα. Το πρόβλημα είναι οι μπαταρίες, είναι μεγάλες και βαριές. Όσο μεγαλύτερο βάρος προσπαθείς να μετακινήσεις, τόσο περισσότερες μπαταρίες θες για να κινήσεις το όχημα. Όμως, όσο περισσότερες χρησιμοποιείς, τόσο προσθέτεις βάρος και χρειάζεσαι ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια. Ακόμη και εάν γίνει επαναστατική πρόοδος στην τεχνολογία των μπαταριών, η ηλεκτροκίνηση δεν θα είναι πρακτική λύση για αυτά τα φορτηγά 18 τροχών ή για ιδιωτικά jets. Η ηλεκτροκίνηση είναι αποδοτική όταν θες να καλύψεις μικρές διαδρομές. Χρειαζόμαστε μια διαφορετική λύση για τα βαριά οχήματα μεγάλων αποστάσεων. Η λύση θα μπορούσε να είναι είτε τα εναλλακτικά καύσιμα είτε τα ηλεκτροκαύσιμα (σημ.: συνθετικά καύσιμα)». 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Bottas… 2021 στη Mercedes!

cars

Θεαματικό άλμα με μοτοσυκλέτα από τον… James Bond – Πως γυρίστηκε η σκηνή

cars

To νέο pickup της Hyundai στο τελικό στάδιο εξέλιξης

cars

Ο “χορός” των πίσω καθισμάτων της νέας Mercedes-Benz GLA

cars

Βαθιά υπόκλιση στον monsieur Leclerc (video)

cars

Δείτε την εξέλιξη των Porsche Boxster & Cayman (video)

cars

Γιατί τα αυτοκίνητα πόλης σκοτώνουν;

cars

H Audi οραματίζεται ένα pickup;

cars

To αγωνιστικό ΚΤΜ Χ-Bow για την GT2 έχει πάνω από 600 PS

cars