CARSNEWS
NEW MODELS

BMW: Επίσημα η ανανεωμένη Σειρά 5

H Σειρά 5 είναι ένα από τα κορυφαία σεντάν στον κόσμο και τεχνολογικά οι διαφορές της με την μεγαλύτερη Σειρά 7 δεν είναι και πολλές. Για αυτό στην ανανέωση της απέκτησε μια ελαφρώς μεγαλύτερη μάσκα που μας παραπέμπει σε αυτή της «επτάρας», ενώ οι προβολείς έχουν γίνει πιο στενοί. Στάνταρ είναι οι τεχνολογίας LED, με λέιζερ οι προαιρετικοί ακριβότεροι.

Σχετικά με τις διαστάσεις δεν υπάρχουν διαφορές με εξαίρεση τα 27 mm στο μήκος του Sedan και τα 21 στο Touring. Τα έξτρα χιλιοστά οφείλονται κυρίως στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, ενώ υπάρχουν νέας σχεδίασης ζάντες με προαιρετικές τις αεροδυναμικές Air Performance, το πακέτο M Sport και το M Performance Pack.

Στην καμπίνα οι χώροι είναι απαράλλαχτοι και η προσοχή επικεντρώνεται στο ταμπλό όπου υπάρχει αναβμισμένη οθόνη 10,25’’ (προαιρετικά 12,3’’) που «τρέχει» σε νέο περιβάλλον του BMW Operating System 7. Το οποίο περιλαμβάνει απομακρυσμένες αναβαθμίσεις, ενώ υπάρχουν νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας, ανέπαφος έλεγχος, νέα συστήματα υποβοήθησης και ημιαυτόνομης οδήγησης.

Στην γκάμα των κινητήρων η νέα Σειρά 5 έχει όλα της τα σύνολα με mild hybrid τεχνολογία που προσφέρει περιστασιακά 11 ίππους επιπλέον. Οι εκδόσεις των κινητήρων είναι τρεις βενζίνης και τρεις πετρελαίου. Από την εισαγωγική 520i με τους 184 PS έως την M550i με τους 530 PS. Φυσικά υπάρχει και η Μ5 που θα παρουσιαστεί αργότερα.

Από εκεί και πέρα υπάρχει 545e που είναι plug-in υβριδική με εξακύλινδρο τρίλιτρο μοτέρ και συνδυαστική ισχύ στα 394 PS και 600 Nm. Η ηλεκτροκίνηση προσφέρεται για μέγιστη απόσταση 57 km σε ταχύτητες έως 140 km/h. Την PHEV γκάμα συμπληρώνει και η 530e με αυξημένη απόδοση, από τους 252 PS, στους 292 PS. Η μικρότερη PHEV έκδοση είναι διαθέσιμη σε Sedan και Touring αμάξωμα, ενώ η 545e μόνο σε Sedan. H διάθεση της νέας Σειράς 5 θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Crash test: Έρχεται το πρώτο ομοίωμα γυναίκας – Γιατί καθυστέρησε τόσα χρόνια (video)

cars

Επιστρέφει ως sedan η Citroen CX;

cars

Η Tesla έρχεται στην Ελλάδα και αναζητά προσωπικό!

cars

Περισσότερη τεχνολογία και φρεσκάρισμα για την Jaguar i-Pace

cars

To Genesis G80 είναι η Mercedes της Κορέας!

cars

Ψηφιακή συνεργασία Mercedes-Benz και Nvidia

cars

Εκτός Ιταλίας η παραγωγή του νέου Fiat Punto

cars

Το Peugeot 7008 θα στοχεύει σε BMW και Mercedes-Benz

cars

Εξηλεκτρισμένο… φρεσκάρισμα για το Audi Q5

cars