CARSNEWS
AUTONEWS

BMW: Η M2 CS είναι ένα αγωνιστικό με πινακίδες κυκλοφορίας.

Η M2 CS θα είναι το κύκνειο άσμα της τρέχουσας γενιάς της 2 Series και γι’ αυτό  BMW έχει φροντίσει να εξελίξει ένα μοντέλο που θα μείνει στην ιστορία ως κλασικό – περίπου όπως η συχνά ξεχασμένη αλλά εξαιρετική 1M Coupe του 2011. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της M GmbH, Markus Flasch, η M2 CS θα είναι “η πιο ζωντανή και αγνή BMW M που έχουμε να λανσάρει εδώ και αρκετό καιρό” ενώ το μεγάλο αφεντικό της γερμανικής εταιρίας πρόσθεσε πως είναι “εκπληκτική και συμπεριφέρεται σαν ένα αγωνιστικό με πινακίδες κυκλοφορίας”.

Το θέμα είναι πόσο μακριά σκοπεύει να πάει η BMW με την M2 CS – πόσο ακραία θέλει να είναι; Η M2 Competition ήδη προσφέρει 410 ίππους από τον 3-λιτρο, εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα ο οποίος στην M4 για παράδειγμα, αποδίδει 450 ίππους. Θέλει να φτάσει μέχρι εκεί με την M2 CS ή θα μας δώσει μία ήπια αναβάθμιση χωρίς όμως να “απειλήσει” την μεγάλη αδερφή της; Σε κάθε περίπτωση και πιο σημαντικά από τα όποια επιπλέον άλογα του S55 κινητήρα, η κορυφαία έκδοση της 2 Series θα έρθει με μία σειρά αναβαθμίσεων στο πλαίσιο, την ανάρτηση και το σύστημα πέδησης. Αυτές είναι που θα την μεταμορφώσουν σε ένα αγωνιστικό για τον δρόμο.

Περιμένουμε να δούμε είτε μία νέα, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση είτε αυτήν που ήδη έχει η M2 Competition αλλά με πιο εστιασμένες (με πιο απλά λόγια, πιο σκληρές) ρυθμίσεις, νέα και πιο “πιστάδικα” ελαστικά και ίσως, για πρώτη φορά στην 2 Series και προαιρετικά φυσικά, carbon-ceramic φρένα με δίσκους 400mm και 6-πίστονες δαγκάνες εμπρός. Περιμένουμε επίσης ένα πιο σκληροπυρηνικό bodykit με επιρροές ή απευθείας δάνεια από τον κατάλογο των M Performance αξεσουάρ για το μοντέλο ή/και το αγωνιστικό που θα αντικαταστήσει την M240i Racing ενώ ερωτηματικό παραμένει το εύρος της δίαιτας στην οποία θα υποβάλει την M2 CS η BMW.

Related Articles

BMW i4. Ένα ηλεκτρικό sport sedan με έως 530 ίππους και 590 χιλιόμετρα αυτονομία.

cars

Volvo XC60. Ανανεώθηκε στα σημεία

cars

Η Maserati καθυστερεί την παρουσίαση της MC20!

cars

Έλενα Ακρίτα στη Βουλή: Εδώ είστε κατηγορούμενοι και είμαστε ακόμα στην αρχή

cars

Volvo XC60. Ανανεώθηκε στα σημεία

cars

Hyundai “Prophecy” Concept EV. Το μέλλον

cars

Survivor – Μαριλίνα: Ο Τζέιμς Καφετζής το παίζει καλός για να κερδίσει τις εντυπώσεις, ο κόσμος όμως έχει μάτια και βλέπει

cars

Hyundai Kona Hybrid. Ένα ολοκληρωμένο υβριδικό

cars

Η Peugeot συμμετέχει στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Σαγκάης

cars