CARSNEWS
AUTONEWS

BMW – Πρεμιέρα για τη Neue Klasse με ένα νέο πρωτότυπο

Το επόμενο μεγάλο βήμα για την BMW και την στρατηγική εξηλεκτρισμού της θα έρθει τον ερχόμενο Ιανουάριο καθώς τότε προγραμματίζει η γερμανική εταιρία να μας δώσει μια πρόγευση της λεγόμενης “Neue Klasse”. Της νέας γενιάς αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων η οποία θα βασίζεται στην ομώνυμη αρχιτεκτονική και θα φέρει πληθώρα τεχνολογιών στην αγορά. Αυτό δεν θα συμβεί άμεσα αφού η BMW ακόμα δουλεύει πάνω στη “Neue Klasse” αλλά στο επερχόμενο Consumer Electronics Show που θα λάβει χώρα στο Las Vegas, τον Ιανουάριο του 2023 θα δούμε για πρώτη φορά το νέο όραμα της μάρκας με το νέο “Vision” πρωτότυπο που θα αποκαλύψει την κατεύθυνση προς την οποία κινείται η BMW τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά.

Το πρωτότυπο που είναι προγραμματισμένο για το CES του 2023 θα υιοθετεί κατά πάσα πιθανότητα και τη νέα γενιά τεχνολογίας μπαταριών που έχει ανακοινώσει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο η BMW. Μία νέα γενιά που αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί της BMW φέρνει αύξηση κατά 20% της ενεργειακής πυκνότητας, κατά 30% της αυτονομίας και κατά 30% της ταχύτητας φόρτισης και όλα αυτά, χωρίς επιπλέον κόστος. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι αυτή τεχνολογία και μόνο, προσφέρει στην BMW δύο εξίσου ελκυστικές επιλογές αναφορά με τη νέα γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της. Διατήρηση του μεγέθους της μπαταρίας ώστε το όποιο μοντέλο να προσφέρει αυτονομία που έχει προοπτικές να αγγίζει τα 800 χιλιόμετρα ή μείωση του μεγέθους της μπαταρίας με διατήρηση μίας αυτονομίας της τάξης των 500-600 χιλιομέτρων και πολύ σημαντικά οφέλη στο κόστος του οχήματος, το βάρος του και τις επιδόσεις!

Σε κάθε περίπτωση, η γερμανική φίρμα προγραμματίζει την παραγωγή των νέων, κυλινδρικών μπαταριών σε 6 εργοστάσια παγκοσμίως ενώ σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πλάνο της, το πρώτο μοντέλο που θα υιοθετήσει τη “Neue Klasse” θα είναι ο αμιγώς ηλεκτρικός διάδοχος της 3 Series.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mercedes GLA 200. Ολιστική αναβάθμιση

cars

Επιβεβαιώνεται επίσημα το Mazda3 Turbo!

cars

Ανακάλυψαν τον γιο τους σε πίνακα ζωγραφικής κατά τη διανυκτέρευση σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα

cars

Nissan. Πήρε θέση στο δημοσίευμα του Reuters

cars

BMW X3 και X4 facelift. Ώρα για ανανέωση.

cars

Volvo. Κλιματικά ουδέτερο το εργοστάσιο της στην Τορσλάντα

cars

Ανάκληση Nissan Juke Hybrid

cars

Θέλεις τον κινητήρα του Honda Civic Type R; Μπορείς να τον έχεις!

cars

Νέο Peugeot 3008. Διαθέσιμο και στη χώρα μας

cars