CARSNEWS
AUTONEWS

BMW 5 Series LCI. Το προβλεπόμενο, ολοκληρωμένο facelift!

Η BMW έχει διαφορετική ονομασία γι’ αυτό που όλοι οι υπόλοιποι ονομάζουμε facelift: Χρησιμοποιεί το ακρωνύμιο “LCI” που σημαίνει Life Cycle Impulse αλλά η ουσία, όπως φαίνεται και στην ανανεωμένη 5 Series που πραγματοποίησε το διαδικτυακό ντεμπούτο της εχθές το βράδυ, παραμένει ίδια. Μία σειρά αλλαγών που στόχο έχει το φρεσκάρισμα του εμβληματικού sedan ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικό απέναντι στο νεότερο Audi A6 και την επίσης ανανεωμένη Mercedes E-Class.

Αισθητικά λοιπόν, η BMW δεν προχώρησε σε δραστικές κινήσεις που θα άλλαζαν δραστικά το παρουσιαστικό της 5 Series. Αντιθέτως, έχουμε μία σειρά “τραβηγμάτων” για ένα design που χάρη στην διαχρονικότητα του, δεν τα είχε απαραίτητα ανάγκη. Οι πιο αισθητές τροποποιήσεις εντοπίζονται στο εμπρός μέρος με τα νέα φανάρια (που ενσωματώνουν τα επίσης νέα LED φώτα ημέρας) και τη νέα και φυσικά μεγαλύτερη, γρίλια ενώ και πίσω, τα φωτιστικά σώματα είναι ανασχεδιασμένα και ο προφυλακτήρας ελαφρώς διαφορετικός. Όλες οι 5 Series πάντως εξοπλίζονται με full-LED φώτα και τραπεζοειδείς απολήξεις για την εξάτμιση, ανεξαρτήτως έκδοσης. Οι νέοι προφυλακτήρες έχουν επιφέρει και μία μικρή αύξηση στο μήκος (της τάξης των 27 χιλιοστών) ενώ βελτιώσεις στην αεροδυναμική έχουν μειώσει τον αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας στο κορυφαίο για την κατηγορία 0,23Cd.

Ανάλογες είναι και οι επεμβάσεις στην καμπίνα, όπου παρατηρούμε την 7η γενιά του iDrive συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της εταιρίας που συνδυάζεται είτε με μία οθόνη 10,3 ιντσών (standard) είτε με μία 12,3 ιντσών (προαιρετικά). Με το facelift, η BMW προσφέρει και τα νέα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα “M” καθίσματα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν αποκλειστικότητα της M5.

Όσον αφορά στα μηχανικά, η BMW συνεχίζει την υλοποίηση της στρατηγικής εξηλεκτρισμού της γκάμας ενσωματώνοντας το mild-hybrid σύστημα της σε όλες τις βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες 5άρες – είτε αυτές εξοπλίζονται με τετρακύλινδρο κινητήρα, είτε με εξακύλινδρο. Το σύστημα αποτελείται από μία μίζα-γεννήτρια και μία επιπλέον μπαταρία και χρησιμοποιώντας την ενέργεια που ανακτάται κάθε φορά που ο οδηγός σηκώνει το πόδι από το γκάζι, παρέχουν ένα ήπιο ηλεκτρικό “boost” της τάξης των 11 ίππων. Ανάμεσα στα βενζινοκίνητα μοντέλα βρίσκουμε την βασική 520i με το δίλιτρο σύνολο των 184 ίππων και 290 Nm ροπής, την 530i με τα 252 άλογα και τα 350 Nm ροπής, την εξακύλινδρη 540i (333 άλογα και 450 Nm ροπής) και την κορυφαία M550i xDrive που χάρη στον twin-turbo V8 των 4,4 λίτρων προσφέρει 530 ίππους και 750 Nm ροπής! Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις δε, ξεκινούν με την 520d που κινείται χάρη σε έναν δίλιτρο turbodiesel με 190 άλογα και 400 Nm και καταλήγουν στην 540d xDrive με τον 3-λιτρο εξακύλινδρο των 340 ίππων και 700 Nm ροπής.

Η γκάμα όμως περιλαμβάνει και 3 plug-in υβριδικές εκδόσεις: την 530e όπου ένας δίλιτρος βενζινοκινητήρας και ένας ηλεκτροκινητήρας παράγουν συνδυαστικά 292 ίππους και 420 Nm ροπής, την αντίστοιχη Touring που θα είναι διαθέσιμη από τις 20/11 και την 545e, που συνδυάζει έναν 3-λιτρο, εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα για 394 άλογα και 600 Nm ροπής. Όλες οι εκδόσεις που αναφέραμε δε, είναι αποκλειστικά διαθέσιμες με το 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο ενώ περιμένουμε ακόμα την κορυφαία M5 και την M5 CS ως την πιο… άγρια εκδοχή της. Αυτές θα παρουσιαστούν εντός του έτους για να ολοκληρώσουν την γκάμα της 5 Series LCI.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan. Σημαντική χορηγία

cars

Seat MÓ 125 Performance – Πιο δυναμικό και σπορτίφ

cars

Jeep Avenger– Διαθέσιμο και στη χώρα μας

cars

Παναγιώτα Βλαντή: Δεν ήμουν από τις γυναίκες που λέγανε «θέλω να παντρευτώ και να κάνω παιδιά»

Bury

Σχεδόν έτοιμη η Porsche 911 Dakar – Και σπορ και εκτός δρόμου!

cars

Hyundai Kona Hybrid. Ένα ολοκληρωμένο υβριδικό

cars

Νέο Renault Clio. Διαθέσιμη η ολοκαίνουρια γενιά του από 12990 Ευρώ

cars

Νέο Jeep Renegade. Mε εστιασμένες αλλαγές

cars

Η Κύπρος στέλνει πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

cars