CARSNEWS
AUTONEWS

BMW E30 M3 με $250.000; Ο κόσμος τρελάθηκε!

Αν ψάχνεις ένα παράδειγμα για το πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση με τα κλασικά αυτοκίνητα, σου έχω ένα από τα πιο τρανταχτά των τελευταίων μηνών τουλάχιστον. Μία, ομολογουμένως αψεγάδιαστη, BMW E30 πρώτης γενιάς σε Zinnoberrot χρώμα με κρεμ εσωτερικό και μόλις κάτι παραπάνω από 13.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, μόλις πωλήθηκε έναντι 250.000 δολαρίων μέσω του δημοφιλούς site “Bring a Trailer”! Ναι, σωστά γράψαμε και σωστά διάβασες: διακόσιες πενήντα χιλιάδες δολάρια, μία τιμή που όπως καταλαβαίνεις, είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί παγκοσμίως για μία E30 M3 – υψηλότερη ακόμα και από αυτές που έχουμε δει να ανταλάσσουν χέρια σπανιότερα EVO μοντέλα στην Ευρώπη!

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη M3 είναι όντως τέλεια. Από την βαφή μέχρι το εσωτερικό και από τον χώρο του κινητήρα μέχρι το πάτωμα που μοιάζει σαν να βγήκε εχθές από το εργοστάσιο της γερμανικής φίρμας και κάποια ενδιαφέρονα extras που αναβαθμίζουν περαιτέρω αυτό το εξαιρετικό παράδειγμα. Για να την κάνει ακόμα πιο ελκυστική, ο πωλητής προχώρησε και σε ένα εκτενέστατο service που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διάφορους ιμάντες και τσιμούχες. Αν υπάρχει λοιπόν μία E30 M3 που να αξίζει 250.000 δολάρια, είναι αυτή αλλά και πάλι, μήπως η αγορά έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα; Φυσικά καταλαβαίνω την έννοια της συλλεκτικότητας και το γεγονός ότι η BMW έχει… τελειώσει με την παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου, αλλά νομίζω ότι δεν χρειάζεται να ξεκινήσω να απαριθμώ τα αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις με αυτά τα χρήματα. Χειρότερο δε, τουλάχιστον σε επίπεδο… ρομαντισμού, είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη E30 M3 αλλά και οι επόμενες που ενδεχομένως να πλησιάσουν σε αυτά τα χρήματα, δεν πρόκειται να δούνε το φως του ήλιου ή να νιώσουν την άσφαλτο στις ρόδες τους. Έχουν ξεφύγει πλέον από την κατηγορία του αυτοκινήτου και είναι πλέον… επενδύσεις και ως τέτοιες, πρέπει να προστατεύονται!

Περί ορέξεως όμως… τι να πει κανείς. Η τιμή του κάθε αυτοκινήτου ορίζεται από την αγορά και εφόσον κάποιος έκρινε ότι αξίζει να ρίξει 250.000 δολάρια σε μία E30 M3, τότε ο δικός μας λόγος περιττεύει. Εύχομαι να την χαρεί και πραγματικά εκπλήσσομαι από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αυτοκίνητο. Οι επίσημες φωτογραφίες της BMW από την εποχή που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά η M3 δεν ήταν τόσο… καθαρές!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το καυτό Hyundai i20 N.

cars

Dunlop. Με δύο νέες προτάσεις

cars

 Fiat Tipo Cross. Προσφέρει λύσεις για την απόκτησή του

cars

Lexus LC Convertible concept: Αποκάλυψη στο Detroit (+Video)

cars

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποιεί: Θα απαντήσουμε στην επίθεση του Ιράν

Bury

Νέο Opel Mokka. Με πολύ προσεγμένη αεροδυναμική

cars

Η υβριδική Porsche 911 θα είναι η ταχύτερη έκδοση στην γκάμα!

cars

Νέα Porsche 911 GT3 Touring. Ίδια, αλλά διαφορετική.

cars

Οι ρύποι φέρνουν το τέλος της BMW M2 στην Ευρώπη!

cars