CARSNEWS
NEW MODELS

BMW i3: Στην παραγωγή μέχρι και το 2024

Αν και οι φήμες ήθελαν την παραγωγή του i3 να σταματά σχετικά σύντομα και να μην υπάρχει αντικαταστάτης του, τελικά η BMW κάνει άλλες σκέψεις, και αποφασίζει να του δώσει μία επέκταση ζωής για τουλάχιστον 5 χρόνια ακόμα.

Παρά το ότι ήταν η πρώτη και πολύ εξελιγμένη προσπάθεια της BMW σε καθαρά ηλεκτρικά μοντέλα, δεν είχε ποτέ την εμπορική πορεία που προσδοκούσε η εταιρία, καθώς εμφανίστηκαν μοντέλα πιο φθηνά, με μεγαλύτερους χώρους και -κυρίως- με μεγαλύτερη αυτονομία.

Η BMW ανέβαζε διαρκώς την χωρητικότητα της μπαταρίας έχοντας πλέον φθάσει στα 42,2 kW που επαρκούν για 310 χιλιόμετρα αυτονομίας με βάση τον κύκλο WLTP. Η αρχική του έκδοση ήταν με μπαταρία των 22 kWh, μετά υπήρξε μία αναβάθμιση το 2016 με 33,2 kWh και τώρα βρισκόμαστε στην υπάρχουσα έκδοση του μοντέλου με την μπαταρία που προαναφέραμε, έχοντας πάντως καταργηθεί στο ενδιάμεσο η έκδοση με το Range Extender.

Σε συνέντευξη που έδωσε υψηλό στέλεχος της εταιρίας σε γερμανική εφημερίδα, υποστήριξε ότι το i3 θα συνεχίσει να παράγεται μέχρι το 2024, ακολουθώντας την λογική της αναβάθμισης των μπαταριών. Κάτι τέτοιο θα γίνει προς τα τέλη του 2020 με τις αρχές του 2021, με μία ακόμα μεγαλύτερη μπαταρία και αυξημένη αυτονομία.

Το τέλος του, το οποίο προσδιορίζεται για το 2014, για λόγους που προφανώς έχουν να κάνουν με τους μέσους όρους των ρύπων, θα συνδυαστεί με την εμφάνιση άλλων ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρίας, τα οποία θα είναι μεταξύ άλλων μία πλήρως ηλεκτρική σειρά 1, το από καιρό αναμενόμενο i4, το iNext καθώς και πολλά plug-in υβριδικά.

Related Articles

Πρώτες εικόνες από την πιο σπορ Ford Mustang Mach 1

cars

Πώς θα είναι η Mercedes-Benz EQA;

cars

Δοκιμάζουμε στην πίστα την Mercedes-AMG C63 S Coupe (Video)

cars

Η BMW στην CES 2020

cars

Οριστικό: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6:00 το πρωί – Πότε και πώς επιτρέπεται

cars

Οδηγός ασθενοφόρου στο Μιλάνο ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli!

cars

Audi A8 L Security… με υψηλό δείκτη προστασίας!

cars

Η Ε.Ε. θα θέσει αυστηρότερα όρια εκπομπών ρύπων

cars

Αυτό το τριθέσιο μοντέλο θα μπορούσε να είναι ένα μικρό Koenigsegg

cars