CARSNEWS
AUTONEWS

BMW i4. Ένα ηλεκτρικό sport sedan με έως 530 ίππους και 590 χιλιόμετρα αυτονομία.

Η BMW αποφάσισε να επιταχύνει το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της παρουσιάζοντας τη νέα, αμιγώς ηλεκτρική i4 3 μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα εμπλουτίζοντας με αυτόν τον τρόπο την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών της. Τώρα, τα i3, iX3 και iX έχουν έναν άξιο συμπαραστάτη που παίρνει τη μορφή της i4 για την οποία η BMW δημοσίευσε τις επίσημες φωτογραφίες αλλά δεν μοιράστηκε μαζί μας λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Η γερμανική εταιρία αρκείται στο να αναφέρει ότι η κορυφαία έκδοση (που μένει να δούμε αν θα ονομαστεί i4 M) θα κινείται χάρη σε ένα σύνολο 530 ίππων που θα στέλνει την δύναμη και στους τέσσερις τροχούς χαρίζοντας στη μεγάλη λιμουζίνα την δυνατότητα να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 4,0 δευτερόλεπτα και αυτονομία της τάξης των 590 χιλιομέτρων. Αργότερα, θα προστεθούν στην γκάμα και άλλες εκδόσεις με περισσότερες επιλογές τόσο όσον αφορά στην ιπποδύναμη όσο και στην χωρητικότητα των μπαταριών.

Σχεδιαστικά δεν έχουμε να πούμε πολλά αφού η BMW i4 αποτελεί την έκδοση παραγωγής του i4 Concept που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του πριν από 12 μήνες και κατά συνέπεια, μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με αυτό. Όπως μοιράζεται κοινά και με την 4 Series που ήδη κυκλοφορεί και ακόμα περισσότερο, με την επερχόμενη 4 Series Gran Coupe. Στο εσωτερικό δε, την παράσταση κλέβει η 8η γενιά του iDrive λειτουργικού συστήματος της γερμανικής φίρμας που επιτρέπει over-the-air ανανεώσεις και την μείωση των φυσικών χειριστηρίων με τον χειρισμό να γίνεται μέσω της μεγάλης οθόνης 14,9 ιντσών και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών να προβάλει τις απαραίτητες, για τον οδηγό, πληροφορίες.

The post BMW i4. Ένα ηλεκτρικό sport sedan με έως 530 ίππους και 590 χιλιόμετρα αυτονομία. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στις 12 Ιουνίου η επόμενη γενιά του Lexus NX.

cars

Polestar 2 – Τώρα με περισσότερη δύναμη και αυτονομία!

cars

Dacia Duster 1.3 TCe 150 PS. Αποκάλυψη

cars

Ford Puma ST Power shift: Με 1000άρη κινητήρα 170 ίππων και αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων

cars

Το νέο VW Golf αποκαλύπτεται μέσω των επίσημων σκίτσων.

cars

«Λύγισε» η Τατιάνα Στεφανίδου: «Είναι μεγάλη μου τιμή που είστε εδώ»

cars

Η Porsche είναι ανοιχτή σε νέες εκδόσεις της Taycan.

cars

Nέο Ford Puma ST. Διαθέσιμο και με 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και με εξαιρετικό χρηματοδοτικό

cars

Οδηγούμε τη Mercedes A200 sedan: Ανανεωμένη, καλύτερη και πιο… αλμυρή

cars