CARSNEWS
NEW MODELS

BMW Isetta V8: Ένα Hot Wheels σε πραγματικό μέγεθος

Η BMW Isetta δεν αποτελεί μόνο ένα από τα μικρότερα σε μέγεθος αυτοκίνητα που έχουν φτάσει έως τη γραμμή παραγωγής αλλά και ένα από τα πλέον αποδοτικά, έχοντας την ικανότητα να διανύει την τυπική απόσταση των 100 χιλιομέτρων καταναλώνοντας μόλις 3 λίτρα καυσίμου.

Βέβαια, πίσω, στη δεκαετία του 1950 όταν και πέρασε στην παραγωγή το θρυλικό τρίτροχο, τα πράγματα ήταν πιο απλά και οι προδιαγραφές που όφειλε να πληροί ένα αυτοκίνητο ώστε βρεθεί στις προθήκες ενός κατασκευαστή υποτυπώδεις.

Τη σήμερον ημέρα, ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα μπορούσαν να φανταστούν τον εαυτό τους πίσω από ένα τρίτροχο, το οποίο θα κινεί ένας κινητήρας μοτοσυκλέτας χωρητικότητας 236 κ.εκ. και απόδοσης 9,5 ίππων.

Ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα μπορούσαν να διαθέσουν δεκαεπτά ολόκληρα δευτερόλεπτα ώστε να καταφέρουν να αναπτύξουν την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 50 χλμ./ώρα.

Τι θα λέγατε όμως αν τη θέση του μονοκύλινδρου μοτέρ των 236 κ.εκ. έπαιρνε ένας V8 κινητήρας της Chevrolet. Τι θα λέγατε αν οι 9,5 ίπποι έφταναν τους 730.

Η ιδέα μετάλλαξης της υπεράνω κάθε υποψίας BMW Isetta δεν ανήκει σε εμάς αλλά στην συλλέκτη αυτοκινήτων Bruce Weinner, o οποίος θέλησε να μεταφέρει στον πραγματικό κόσμο όσα η Mattel των Hot Wheels είχε δημιουργήσει υπό κλίμακα.

Έτσι, λοιπόν, το 2005 πήρε την απόφαση να τοποθετήσει τον υπερτροφοδοτούμενο “big blog” κινητήρα της Chevrolet στο συμπαθές bubble car, κάνοντας το όνειρο εκατομμυρίων πιτσιρικάδων πραγματικότητα.

Η μοναδική στο είδος της οκτακύλινδρη BMW Isetta άλλαξε χέρια το 2013 έναντι 92.000 δολαρίων και έκτοτε αγνοείται η τύχη της καθώς αποτελεί μέρος ιδιωτικής συλλογής.

Related Articles

Αυξάνεται το ποσοστό επιδότησης για τα φθηνότερα ηλεκτρικά οχήματα. Στα 6.000 ευρώ το πλαφόν

cars

To εκπληκτικό το Nissan GT-R50 by Italdesign (Video)

cars

Περισσότερη τεχνολογία και φρεσκάρισμα για την Jaguar i-Pace

cars

Δείτε μία Porsche 911 να… σουζάρει σε αγώνα dragster (Video)

cars

Μάθετε τις τιμές πώλησης του VW ID.3!

cars

Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in με ηλεκτρική αυτονομία έως 43 km!

cars

Η Πλατεία Ομονοίας και το «τερατόμορφον σχέδιον»

cars

Citroen Ami for All: Η πρωτοποριακή λύση για ΑμεΑ

cars

Η Lamborghini Urus ξεπέρασε τα 10.000 αυτοκίνητα!

cars