CARSNEWS
AUTONEWS

BMW M2 CS Racing. Ένα εξαιρετικό σημείο εισόδου στους αγώνες!

Η BMW συνεχίζει να προσφέρει στον κόσμο των motorsports και πιο συγκεκριμένα, σε αυτούς που επιθυμούν να κάνουν την είσοδο τους στους αγώνες με έναν προσιτό τρόπο, παρουσιάζοντας την M2 CS Racing. Το αδερφάκι της “πολιτικής” M2 CS που πραγματοποίησε το ντεμπούτο της πριν από δύο ημέρες μόλις, έρχεται ως ένα ολοκληρωμένο πακέτο που “θέτει εντελώς νέα standards στην entry-level κατηγορία” και είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία έναντι €95.000 (προ φόρων).

Αυτά τα χρήματα αγοράζουν  ένα αγωνιστικό που, προφανώς, βασίζεται στην M2 CS και κινείται χάρη στον S55, εξακύλινδρο εν σειρά, υπερτροφοδοτούμενο, 3-λιτρο βενζινοκινητήρα που αποδίδει από 280 έως και 365 ίππους ανάλογα με το “Balance of Performance” της κατηγορίας που αγωνίζεται. Σε κάθε περίπτωση, η μέγιστη ροπή αγγίζει τα 550 Nm και μεταδίδεται μέσω του 7-τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη που είναι ίδιο με αυτό της M2 CS αλλά διαθέτει νέο, “αγωνιστικό” λογισμικό. Το πακέτο περιλαμβάνει συστήματα όπως το ABS και το DSC που προστατεύουν τους υπεραισιόδοξους πρωτάρηδες αλλά μπορούν να απενεργοποιηθούν για τους πιο έμπειρους καθώς και ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και νέα ημιαξόνια.

Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2020 αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι η M2 CS Racing βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών, με το αγωνιστικό να έχει ήδη λάβει μέρος στον 6ωρο αγώνα του VLN στο Nurburgring. Εκεί δεν εξέπληξε με την ταχύτητα του αλλά όταν κάνεις δοκιμές, στόχος δεν είναι η νίκη αλλά η απόκτηση δεδομένων που προέρχονται από πραγματικές συνθήκες αγώνα.

Related Articles

BMW 5 Series LCI. Το προβλεπόμενο, ολοκληρωμένο facelift!

cars

Toyota Yaris Cross. Η νέα, τετρακίνητη πρόταση της Toyota με τιμή από 16800 Ευρώ

cars

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Maserati ξεκινά με την MC20!

cars

Οδηγούμε το Audi Q5 2.0 TDI Hybrid Quattro S Tronic Sportback: Υβριδικό και diesel, το μυστικό για οικονομία

cars

Η εισαγγελική πρόταση ήταν προκλητική, λέει ο Λύτρας για υπόθεση της 12χρονης στον Κιολωνό

cars

Νέα αφισορύπανση στην Αττική – Με εντολή Χαρδαλιά ξηλώνονται και οι αφίσες του ΚΚΕ

cars

Η αναβίωση του MR2 “δεν αποτελεί προτεραιότητα” για την Toyota.

cars

Τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του 2023

cars

Ολοκληρώθηκε το Ράλι Σπριντ Γραίκα με νικητές τους Παπαδημητρίου και Πετρόπουλο

cars