CARSNEWS
NEW MODELS

BMW R18: Ό,τι πιο retro και luxury μπορεί να αγοράσει κανείς! (Video)

Η BMW παρουσιάζει επιτέλους την κορύφωση όλων των ονειρώξεων των φίλων της εταιρίας, με μία μοτοσικλέτα που η ίδια αποκαλεί ένα κορυφαίο cruiser με ιστορικές αναφορές. 

Η νέα R18 είναι άμεσα επηρεασμένο από την κλασική R5 και θα διαθέτει το κλασικό διπλό ατσάλινι πλαίσιο, το κλασικό ρεζερβουάρ σταγόνα, και έναν ανοιχτό άξονα μετάδοσης της κίνησης. Παράλληλα μπορεί να διαθέτει και τις χαρακτηριστικές λωρίδες οι οποίες χαρακτήριζαν το ιστορικό μοντέλο του 1936.

Παρά την παραδοσιακή σχεδίαση, υπάρχουν LED φώτα και ένα κυκλικό ταχύμετρο με digital ενδείξεις. Η μοτοσικλέτα έχει επίσης τροχούς με ακτίνες αλλά υπάρχουν πλέον δισκόφρενα με τετραπίστονες δαγκάνες.

Όσοι θέλουν κάτι πιο σπέσιαλ μπορούν να παραγγείλουν την R18 First Edition που είναι βαμμένη στο κλασικό μαύρο, ενώ υπάρχουν έξτρα στοιχεία από χρώμιο, ένα ειδικό σήμα στο κάθισμα και πλακέτες με την ένδειξη First Edition.

H εταιρία παρέχει πολλές δυνατότητες customizing στους ιδιοκτήτες της μοτοσικλέτας μαζί με δεκάδες αξεσουάρ, όπως εξαρτήματα από αλουμίνιο, ειδική σέλα από την Mustang Seats και εξάτμιση από την Vance & Hines.

Σε ότι αφορά τον κινητήρα, είναι ένας νέος δικύλινδρος 1.8 λίτρων, που αποκαλείται Big Boxer και διατηρεί πολλά στοιχεία από τους παλαιούς κινητήρες της BMW του ’40 και του ’50. Πρόκειται για τον ισχυρότερο δικύλινδρο “κλασικό” Boxer στην ιστορία της εταιρίας αποδίδοντας 91 ίππους και 158 Nm ροπής. H διάμετροςxδιαδρομή είναι 107.mm x 100mm, το κόκκινο βρίσκεται στις 5.750rpm ενώ το ρελαντί είναι στις 950rpm.

Η εταιρία ήθελε να μείνει όσο γίνεται πιο κοντά στο στιλ μιας κλασικής μοτοσικλέτας οπότε απέφυγε την μεγάλη χρήση ηλεκτρονικών, αρκούμενη σε ένα τηλεσκοπικό πηρούνι εμπρός και μία κεντρικά τοποθετημένη πίσω ανάρτηση με δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης και της απόσβεσής της. Πάντως υπάρχει διαθέσιμο stability control, hill start και reverse assist, καθώς και τρία διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης, Rain, Roll και Rock.

H νέα μοτοσικλέτα της BMW είναι άμεσα διαθέσιμη για παραγγελίες και στην Αμερική το κόστος της φθάνει κοντά στα 18.000 δολάρια. Το σίγουρο είναι ότι θα κάψει καρδιές ανάμεσα στους φίλους της εταιρίας και τους φανατικούς των ρετρο μοτοσικλετών.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Εδώ μπορείτε να δείτε live το δεύτερο virtual γκραν πρι της Formula 1!

cars

Το BMW eDrive Zones δημιουργεί ηλεκτρικό δακτύλιο σε 80 ευρωπαϊκές πόλεις (video)

cars

H Audi συνεργάζεται με την Umicore στην ανακύκλωση παλαιών μπαταριών

cars

H Honda επιμένει με τους διακόπτες

cars

130.000 ευρώ για ένα tattoo στο αυτοκίνητο

cars

H Hyundai σταματά την παραγωγή αυτοκινήτων στη Ν. Κορέα λόγω κορωνοϊού!

cars

Περικοπές μισθών σε Russel-Latifi, σε αναγκαστική άδεια προσωπικό της Williams

cars

Γιατί τα αυτοκίνητα πόλης σκοτώνουν;

cars

«Έφυγε» ο Sir Stirling Moss… (video)

cars