CARSNEWS
NEW MODELS

Boris Johnson: «Θα προστατευθεί η Nissan Βρετανίας μετά το “Brexit”»

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου για το εάν η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή όχι, ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Boris Johnson, επισκέφτηκε την περιοχή του Sunderland όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Nissan. Εκεί, μεταξύ άλλων, ο κ. Johnson ρωτήθηκε εάν εγγυάται για την απρόσκοπτη ύπαρξη της αυτοκινητοβιομηχανίας και τη λειτουργία των εγκαταστάσεών της και μετά την έξοδό της από την Ε.Ε.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός απάντησε καταφατικά λέγοντας: «Φυσικά. Είναι απολύτου ζωτικής σημασίας να προστατεύσουμε την παραγωγική αλυσίδα, να προστατεύσουμε τη Nissan Motors και να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποί της θα θέλουν να επενδύουν στη χώρα μας. Όπως είναι προφανές, όλα είναι εξασφαλισμένα για της μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που επενδύουν στη χώρα μας».

Ο κ. Johnson δήλωσε ότι όλες οι εταιρείες αυτοκινήτου που υπάρχουν στη Βρετανία θα τύχουν προστασίας σε περίπτωση «Brexit», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν διαταραχθεί η εφοδιαστική αλυσίδα αυτών έπειτα από την έξοδο της Βρετανίας. Ο κ. Gianluca de Ficchy, Πρόεδρος της Nissan Ευρώπης, έχει προειδοποιήσει ότι εάν οι δασμοί που θα επιβληθούν μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας ξεπεράσουν το 10%, τότε θα διακινδυνεύσει η συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου της εταιρείας. Όπως τόνισε: «Η εφαρμογή δασμών 10% θα θέσει σε αμφισβήτηση την ύπαρξη του εργοστασίου, καθώς το 70% των αυτοκινήτων που κατασκευάζονται σε αυτό εξάγονται στην Ευρώπη».

Related Articles

Διπλοκάμπινο τσέπης από την Fiat

cars

H ομάδα της Mercedes F1 σχεδιάζει αναπνευστήρες για τον κορωνοϊό

cars

Αποκαλύφθηκε η πρώτη υβριδική Maserati

cars

Ρεκόρ κλήσεων για παράνομη στάθμευση στη Θεσσαλονίκη

cars

Η Lamborghini Urus ξεπέρασε τα 10.000 αυτοκίνητα!

cars

Το Volvo S60 Polestar τα βάζει με τους Γερμανούς (Video)

cars

Daimler & Volvo προχωρούν σε συνεργασία στις κυψέλες καυσίμου

cars

Δοκιμάζουμε το DS7 Crossback 1.6 THP 225PS EAT8 Performance Line

cars

Αναβλήθηκε και το καναδικό γκραν πρι!

cars