CARSNEWS
F1 & RACES

Brawn: Θα χρειαστούμε ακόμη μία σεζόν για να κλείσει η ψαλίδα στην F1

Ο Ross Brawn πιστεύει ότι η F1 θα χρειαστεί ακόμη έναν χρόνο μέχρι να γίνουν αντιληπτά τα αποτελέσματα των νέων τεχνικών και οικονομικών κανονισμών.

Η προσπάθεια της Liberty Media για την διαμόρφωση ενός πιο ελκυστικού προϊόντος στηρίχτηκε πάνω σε δύο βασικούς πυλώνες. Τους τεχνικούς κανονισμούς του 2022 αλλά και τους οικονομικούς περιορισμούς οι οποίοι τέθηκαν σε πλήρη ισχύ από το 2021.

Ωστόσο, ο Ross Brawn πιστεύει ότι η F1 θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ακόμη σεζόν μέχρι να φανούν τα αποτελέσματα της προσέγγισης αυτής. Και κυρίως, μέχρι να κλείσει η ψαλίδα ανάμεσα στις δύο «κατηγορίες» που διαμορφώνονται συνήθως στο πρωτάθλημα. Πέρσι ήταν οι Mercedes και Red Bull στην πρώτη κατηγορία. Φέτος οι Red Bull και Ferrari με την Mercedes από κοντά σε λίγους αγώνες.

«Νομίζω πως το ότι ήμασταν σε πρώτη χρονιά εφαρμογής νέων κανονισμών έπαιξε ρόλο σε αυτά που είδαμε στην πίστα. Πάντα κάποιες ομάδες θα κάνουν καλύτερη δουλειά στο ξεκίνημα. Θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη μία χρονιά» δήλωσε ο Βρετανός.

Ο Brawn επισήμανε ότι η F1 έχει κάνει τα πάντα ώστε περισσότερες ομάδες να μπορούν να παλεύουν για νίκες σε κάθε αγώνα. «Σε πρώτη φάση καταφέραμε να κάνουμε οικονομικά βιώσιμες τις μικρές ομάδες. Έπειτα, το χάσμα ανάμεσα σε μεγάλους και μικρούς σταμάτησε να ανοίγει. Αυτά, όμως, δεν αρκούν. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα με διασφαλισμένη την οικονομική βιωσιμότητα αλλά και με σταθερότητα στους τεχνικούς κανονισμούς θα δούμε τις μικρές ομάδες να πλησιάζουν» συμπλήρωσε.

Ο Brawn ολοκλήρωσε λέγοντας ότι η FIA και η Liberty κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. «Εάν δεν πετύχουμε και με αυτές τις πρωτοβουλίες, δεν γνωρίζω τι άλλο μπορεί να γίνει. Είμαι, όμως, αισιόδοξος για το μέλλον του σπορ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Horner: Δεν με εκπλήσσει η αποχώρηση Binotto

F1: Προβλήματα στην Red Bull;

F1: Η Ford εξετάζει επιστροφή μέσω Red Bull

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Formula 1 δεν το κουνάει από την Αυστρία

cars

Formula 1: Ο Brad Pitt έγινε πιλότος στο Silverstone γυρνώντας σκηνές για τη νέα του ταινία

cars

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1

cars

Η Pirelli συνεχίζει στη Formula 1 ως προμηθευτής ελαστικών

cars

Σενάρια επιστροφής Σουμάχερ στο grid

cars

Η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου αλλάζει το πρόγραμμα της F1

cars

What the teams said – Race day at the 2023 Qatar Grand Prix

cars

Απαράδεκτο χιούμορ για Σουμάχερ από Ισπανό σχολιαστή-Ζήτησε δημόσια συγνώμη

cars

Με Honda και το 2021 οι Red Bull και Toro Rosso

cars